Γονείς: Έξι πράγματα που πρέπει να κάνετε για να μην παχύνει το παιδί

Γονείς: Έξι πράγματα που πρέπει να κάνετε για να μην παχύνει το παιδί

Εάν σας προβληματίζει το ζήτημα του βάρους του παιδιού, τότε μπορείτε να εφαρμόσετε τις συμβουλές των ειδικών που ακολουθούν, αλλά να θυμάστε ότι για ένα καλύτερο αποτέλεσμα η πιο σημαντική κίνηση είναι το δικό σας παράδειγμα!

200811135336_kids_watermelon-1280x720
Κύριο μέλημά σας είναι να εντάξετε την κίνηση στην καθημερινότητα του παιδιού. Οι ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες της καθιστικής ζωής στην υγεία, την ποιότητα του ύπνου, τον μεταβολισμό και το βάρος παιδιών και ενηλίκων. Είναι σημαντικό λοιπόν να δίνετε καθημερινά στο παιδί ευκαιρίες να κινείται, να παίζει, να αθλείται, να κάνει ποδήλατο και να περπατάει. Απώτερος σκοπός σας είναι να εντάξει το παιδί την κίνηση στην καθημερινότητά του και ο αθλητισμός να αποτελέσει γι αυτό τρόπο ζωής.

Δεύτερο σημαντικό βήμα είναι να βρίσκετε χρόνο να τρώτε όλοι μαζί στο οικογενειακό τραπέζι. Δεν είναι εύκολο και φαντάζει ουτοπικό στις σημερινές συνθήκες. Τουλάχιστον βάλτε το ως στόχο για τα Σαββατοκύριακα ή για ένα γεύμα της ημέρας όπως π.χ. το πρωινό. Οι έρευνες δείχνουν ότι η υιοθέτηση αυτής της ρουτίνας είναι ωφέλιμη για το βάρος του παιδιού, αλλά και των ενηλίκων.

Διβάστε περισσότερα στο ygeiamou,gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης