Κορωνοϊός – Ασθενείς: Το απλό τεστ που αποκαλύπτει ποιος κινδυνεύει περισσότερο

Κορωνοϊός – Ασθενείς: Το απλό τεστ που αποκαλύπτει ποιος κινδυνεύει περισσότερο

Τα αυξημένα επίπεδα πέντε συγκεκριμένων βιοδεικτών στο αίμα ασθενών με COVID-19 σχετίστηκαν με υψηλότερες πιθανότητες κλινικής εξασθένισης και θανάτου – Ένα απλό τεστ μπορεί να δώσει την απάντηση σε γιατρούς και ασθενείς

200320122832_test-koronoios2
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο George Washington (GW) βρήκαν πέντε βιοδείκτες στο αίμα που σχετίζονται με αυξημένες πιθανότητες κλινικής εξασθένισης και θανάτου σε ασθενείς με COVID-19. Όπως αναφέρεται στη σχετική δημοσίευση στο Future Medicine, τα ευρήματα αυτά θα βοηθήσουν τους γιατρούς να προβλέπουν καλύτερα τα αποτελέσματα των ασθενών με κορωνοϊό.

«Όταν πρωτοξεκινήσαμε να θεραπεύουμε ασθενείς με COVID-19, παρακολουθούσαμε την υγεία τους να βελτιώνεται ή να επιδεινώνεται, αλλά χωρίς να ξέρουμε το γιατί. Κάποιες αρχικές μελέτες από την Κίνα έδειχναν ότι συγκεκριμένοι βιοδείκτες σχετίζονταν με τα χειρότερα αποτελέσματα και υπήρχε μια επιθυμία να διαπιστώσουμε αν αυτό ίσχυε και για τους ασθενείς στις ΗΠΑ», αναφέρει ο Juan Reyes, ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης και επίκουρος καθηγητής ιατρικής στο GW.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης