Άνοια: Tα πέντε τρόφιμα που μειώνουν κατά 40% τον κίνδυνο

Η αυξημένη κατανάλωση τσαγιού και φρούτων, όπως τα μύρτιλλα και τα μήλα, συνδέεται με σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας, υποστηρίζουν νέα στοιχεία επιστημονικής έρευνας

Τα φυτά είναι γεμάτα με φυσικά χημικά στοιχεία που φαίνεται να βοηθούν σημαντικά πολλές πτυχές της υγείας μας.

Νέα επιστημονικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο American Journal of Clinical Nutrition δείχνουν, μάλιστα, ότι η υψηλή μακροχρόνια πρόσληψη συγκεκριμένων ειδών χημικών στοιχείων που υπάρχουν στα φυτά και λέγονται φλαβονοειδή σχετίζεται με μειωμένη κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr