Φλεβικά Stents: Η μέθοδος για πόδια χωρίς πόνο, πρήξιμο και έλκη

Φλεβικά Stents: Η μέθοδος για πόδια χωρίς πόνο, πρήξιμο και έλκη

Νέα δεδομένα για τα φλεβικά stents στην αντιμετώπιση του πόνου, του πρηξίματος και των ελκών των κάτω άκρων - Άνδρες ή γυναίκες ευνοούνται περισσότερα ως προς τα μακροχρόνια αποτελέσματα

191127151158_podia
Oι τεχνικές και τα οφέλη των stents (ενδονάρθηκες) στις κεντρικές φλέβες ασθενών, με φλεβική απόφραξη λόγω κάποιας πρόσφατης ή παλαιάς θρόμβωσης ή λόγω εξωτερικής πίεσης, έχουν περιγραφεί αρκετά χρόνια πριν. Σχετικά πρόσφατα όμως, νέες τεχνολογίες και αυξανόμενη εμπειρία έχουν κάνει την θεραπεία πιο ευρέως διαδεδομένη και πολλά υποσχόμενη για επιλεγμένους ασθενείς με έντονο πρήξιμο στα πόδια, πόνο στο περπάτημα, διατεταμένους φλεβικούς κιρσούς και φλεβικά έλκη.

Αν και ο κόσμος είναι πιο εξοικειωμένος με τα stents στα στεφανιαία αγγεία ή στις αρτηρίες των κάτω άκρων, τα φλεβικά stents τοποθετούνται στις φλέβες της πυέλου με στόχο να διανοίξουν και να συντηρήσουν ανοιχτή την κυκλοφορία και επιστροφή του αίματος στην καρδιά. Η επέμβαση είναι ελάχιστα επεμβατική χωρίς τομές και η νοσηλεία είναι ολιγόωρη ή μονοήμερη για τις πιο απαιτητικές τεχνικά περιπτώσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης