Κορωνοϊός: Η κίνηση-κλειδί που θα προλάβει την επόμενη πανδημία

Κορωνοϊός: Η κίνηση-κλειδί που θα προλάβει την επόμενη πανδημία

Περαιτέρω έρευνα για τις νυχτερίδες μαζί με κάποιες απλές παρεμβάσεις στην οικολογία τους ίσως κρύβουν το κλειδί για την πρόβλεψη και ενδεχομένως ακόμη και πρόληψη μίας νέας πανδημίας υποστηρίζουν οι επιστήμονες

200713171821_Research
Καίριας σημασίας στην πρόβλεψη και ενδεχομένως πρόληψη μίας νέας ιογενούς πανδημίας θα μπορούσε να αποδειχθεί η επιστημονική έρευνα γύρω από τη μοριακή βιολογία και οικολογία των νυχτερίδων, ένα από τα πλέον ποικιλόμορφα θηλαστικά στον κόσμο που μπορεί να συνδέεται με την παρούσα πανδημία του SARS-CoV-2. Και πιθανότατα θα συνδέεται και με την επόμενη, εκτός εάν οι ερευνητές μπορέσουν να μάθουν γρήγορα περισσότερα για τους χιλιάδες ιούς που «συνοδεύουν» τις νυχτερίδες.

Υπάρχουν ήδη στοιχεία που συνδέουν διαφορετικά είδη νυχτερίδων με τις εξάρσεις του SARS, MERS, ορισμένους ιούς του Έμπολα, καθώς και τους ιούς Marbug, Hendra, Sosuga και Nipah. Όμως πέραν αυτής της σύνδεσης, ελάχιστα άλλα στοιχεία είναι γνωστά, γεγονός το οποίο επισημαίνει με άρθρο του στο Nature Reviews Microbiology ο Michael Letko, επίκουρος καθηγητής Μοριακής Βιολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον καλώντας σε περαιτέρω έρευνα για τις νυχτερίδες ως «όπλο» απέναντι στον κίνδυνο νέων πανδημιών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης