Έγκυος ξανά μετά τον πρώτο τοκετό: Πόσο σύντομα μπορεί να συμβεί

Έγκυος ξανά μετά τον πρώτο τοκετό: Πόσο σύντομα μπορεί να συμβεί

Οι μύθοι που κυκλοφορούν σχετικά με την γονιμότητα μετά τον τοκετό είναι ευρέως διαδεδομένοι. Ο μαιευτήρας-γυναικολόγος και ειδικός αναπαραγωγής, Κωνσταντίνος Κωσταράς, τους βάζει στην άκρη, ώστε τίποτε να μην σταθεί εμπόδιο στην πιο γλυκιά πραγματικότητα της ζωής μας

200705220045_thilasmos
Από τούς πιο δημοφιλείς μύθους αποτελεί η πεποίθηση ότι το γυναικείο σώμα αδυνατεί ή δεν είναι «έτοιμο» να δεχτεί μια νέα εγκυμοσύνη κατά την περίοδο του θηλασμού. Παρόλο που οι πιθανότητες είναι μικρές, δε μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα εγκυμοσύνης, ακόμη και σε μικρότερο διάστημα των 6 εβδομάδων μετά τον τοκετό, υπό την προϋπόθεση πάντα η γυναίκα να έχει ξανά ωορρηξία.

Το χρονικό διάστημα στο οποίο συμβαίνει η ωορρηξία ποικίλλει από άτομο σε άτομο, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένες γυναίκες θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε νέα εγκυμοσύνη νωρίτερα από άλλες. Μερικές φορές, η ωοθυλακιορρηξία συμβαίνει πριν από μια περίοδο, οπότε είναι επίσης πιθανό για μια γυναίκα να μείνει έγκυος πριν τον ερχομό της πρώτης περιόδου μετά τον τοκετό.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης