Διαβητικοί χαμηλού καρδιαγγειακού κινδύνου: Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή φαρμάκου

Διαβητικοί χαμηλού καρδιαγγειακού κινδύνου: Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή φαρμάκου

Έρευνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου έδειξε πως η μετφορμίνη αποτελεί την ιδανική επιλογή στην περίπτωση διαβητικών ασθενών με χαμηλό καρδιαγγειακό κίνδυνο

190917160801_diabetes-1280x720
Η έναρξη θεραπείας με μια αγωγή βασισμένη στη μετφορμίνη αποδεικνύεται η ιδανική επιλογή για ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, οι οποίοι δεν έχουν λάβει προηγούμενη αντιδιαβητική αγωγή και διατρέχουν χαμηλό κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νόσων. Δεν υπάρχουν ωστόσο επαρκή στοιχεία που να καθιστούν τη συγκεκριμένη θεραπεία κατάλληλη για διαβητικούς με υψηλά ποσοστά καρδιαγγειακού κινδύνου. Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο Annals of Internal Medicine.

Επιστημονικά δεδομένα έχουν αποδείξει πως τα διάφορα αντιδιαβητικά φάρμακα και μεμονωμένοι παράγοντες δεν διαφέρουν απλώς ως προς την αποτελεσματικότητά τους στη ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα αλλά και στο πώς επηρεάζουν τα επίπεδα θνησιμότητας και τα αίτια θανάτου που σχετίζονται με καρδιαγγειακές παθήσεις. Επομένως η επιλογή κατάλληλης αγωγής πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψιν της πολλούς παράγοντες και κυρίως τα εξατομικευμένα χαρακτηριστικά κάθε ασθενούς, όπως τυχόν ιστορικό αθηροσκληρωτικής νόσου, καρδιακής ανεπάρκειας ή χρόνιας νεφρικής νόσου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης