Το σύνδρομο που θεωρείται σπάνιο αλλά αφορά χιλιάδες ανθρώπους

Το σύνδρομο που θεωρείται σπάνιο αλλά αφορά χιλιάδες ανθρώπους

Το Σύνδρομο Sjögren είναι μία αυτοάνοση νόσος, στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού δεν λειτουργεί φυσιολογικά - Δεν έχει συγκεκριμένα συμπτώματα και επηρεάζει διαφορετικά τους ασθενείς

200124180804_eyes-1280x720
Ο Απρίλιος είναι ο Μήνας Ευαισθητοποίησης για το Σύνδρομο Sjögren (Σγιόγκρεν) και με πολλούς ανθρώπους να πάσχουν από το αυτό, άνδρες και γυναίκες διαφορετικών ηλικιών και εθνοτήτων το Σύνδρομο Sjögren είναι μία από τις διαδεδομένες αλλά λιγότερο γνωστές αυτοάνοσες ασθένειες.

Το Σύνδρομο Sjögren είναι μία αυτοάνοση νόσος, στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού δεν λειτουργεί φυσιολογικά. Η νόσος δεν έχει συγκεκριμένα συμπτώματα και επηρεάζει διαφορετικά τους ασθενείς. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι τα στεγνά μάτια (ο ιατρικός όρος είναι «ξηροφθαλμία») ή το στεγνό στόμα (ο ιατρικός όρος είναι «ξηροστομία») ή ορισμένες φορές και τα δύο μαζί. Εκτός από την εκτεταμένη ξηρότητα, άλλες σοβαρές επιπλοκές περιλαμβάνουν τη μεγάλη κόπωση, τον χρόνιο πόνο, την εμπλοκή των κύριων οργάνων, τις νευροπάθειες και τα λεμφώματα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης