ΗΠΑ για Δυτική Όχθη: Στο Ισραήλ ανήκει η απόφαση για προσάρτηση τμημάτων

ΗΠΑ για Δυτική Όχθη: Στο Ισραήλ ανήκει η απόφαση για προσάρτηση τμημάτων

Η προσάρτηση των ισραηλινών οικισμών και της κοιλάδας του Ιορδάνη αποτελούν προτάσεις του ειρηνευτικού σχεδίου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το μεσανατολικό, το οποίο απορρίφθηκε από τους Παλαιστινίους

israel_epoikismoi
Η απόφαση για προσάρτηση ή όχι ολόκληρων τμημάτων της Δυτικής Όχθης, που βρίσκονται υπό ισραηλινή κατοχή, ανήκει εν τέλει στο εβραϊκό κράτος, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση συμφωνίας για σχηματισμό ισραηλινής κυβέρνησης.

«Οι Ισραηλινοί θα λάβουν αυτές τις αποφάσεις στο τέλος, αυτό είναι μια ισραηλινή απόφαση», τόνισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον.

Η προσάρτηση των ισραηλινών οικισμών και της κοιλάδας του Ιορδάνη αποτελούν προτάσεις του ειρηνευτικού σχεδίου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το μεσανατολικό, το οποίο απορρίφθηκε από τους Παλαιστινίους.

«Θα συνεργαστούμε στενά μαζί τους για να μοιραστούμε την άποψή μας, αλλά ιδιωτικά», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ύστερα από 16 μήνες πολιτικής κρίσης και τρεις βουλευτικές εκλογές χωρίς ξεκάθαρο νικητή, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο βασικός αντίπαλός του Μπένι Γκαντς κατέληξαν την Δευτέρα σε συμφωνία για να σχηματίσουν μια κυβέρνηση ενότητας προτού διεξαχθούν εκλογές σε τρία χρόνια.

«Τέταρτες εκλογές δεν θα ήταν, κατά την άποψή μας, προς το συμφέρον του Ισραήλ», δήλωσε ο Μάικ Πομπέο. «Είμαστε χαρούμενοι που μπορεί να υπάρξει μια πλήρως λειτουργούσα κυβέρνηση», πρόσθεσε.


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: Επτά νέα κρούσματα - 2.408 συνολικά - 55 διασωληνωμένοι

Δείτε live τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά: Τα μέτρα δεν λήγουν στις 27 Απριλίου

Αχαρνών: Αυτό είναι το διαδικτυακό προφίλ της 41χρονης Γερμανίδας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης