Κορωνοϊός - Σύψας: Ιατρικό μυστήριο ο θάνατος του 35χρονου

Κορωνοϊός - Σύψας: Ιατρικό μυστήριο ο θάνατος του 35χρονου

«Μια υπέρμετρη ανοσολογική απάντηση μπορεί να είναι το αίτιο» πιθανολόγησε  ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Νίκος Σύψας

sipsas
«Ιατρικό μυστήριο» χαρακτήρισε το θάνατο του 35χρονου ασθενή με κορωνοϊό ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Νίκος Σύψας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είναι ένα τραγικό γεγονός που μας θυμίζει πως κανένας δεν είναι απρόσβλητος από τον ιό. Κάθε ηλικία, ακόμη κι άνθρωποι που είναι απόλυτα υγιείς μπορούν να χάσουν την ζωή τους» είπε ο καθηγητής.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο κ. Σύψας, ανεξάρτητα από το συγκεκριμένο περιστατικό, μια προσεκτική μελέτη των στατιστικών στοιχείων αναφορικά με τη θνητότητα υποδεικνύει το ελάχιστο ποσοστό θανάτων σε ηλικίες κάτω των 40 ετών: Ποσοστό που αγγίζει το 0,2 %.

«Πιο πολύ αυτές οι ηλικίες κινδυνεύουν από ένα τροχαίο παρά από τον ιό», επεσήμανε ο καθηγητής.

Την ίδια ώρα ο λοιμωξιολόγος εκτίμησε πως αποτελεί ιατρικό μυστήριο ο θάνατος ενός νεαρού ασθενούς που νοσεί από κορωνοϊό αλλά δεν αντιμετωπίζει υποκείμενα νοσήματα και πρόσθεσε πως ενδεχομένως αυτό να συμβαίνει εξαιτίας διαφόρων παραγόντων με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την ύπαρξη ενός κακού γονιδίου ή την συντέλεση υπεραντίδρασης του οργανισμού στον ιό.

«Μια υπέρμετρη ανοσολογική απάντηση μπορεί να είναι το αίτιο», πιθανολόγησε επισημαίνοντας πως ακριβώς επειδή το ανοσοποιητικό των παιδιών είναι ανώριμο και άρα δεν μπορεί να αντιδράσει δυναμικά, γιαυτό καταγράφουμε ακόμη χαμηλότερα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας.

Ειδήσεις σήμερα:

Παίρνουμε τη ζωή μας πίσω - Η άρση των μέτρων από τον Μάιο

Συγκλονίζει η πεθερά του 35χρονου: «Δεν κάπνιζε, δεν είχε πρόβλημα υγείας...»

Θλίψη για τον θάνατο του 35χρονου: «Ήταν μια χαρά, είμαστε συγκλονισμένοι»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης