Κορωνοϊός: Η Όπρα προειδοποιεί τους αφροαμερικανούς - «Πάρτε το σοβαρά»

Κορωνοϊός: Η Όπρα προειδοποιεί τους αφροαμερικανούς - «Πάρτε το σοβαρά»

«Όταν μίλησα με αφροαμερικανούς στο Μιλγουόκι, μου είπαν ότι κάτι άκουσαν για κρούσματα στην Ουάσιγκτον, όμως η Ουάσιγκτον, όπως μου είπαν, ήταν μακριά και δεν πίστευαν ότι θα τους επηρεάσει», δήλωσε η διάσημη τηλεπαρουσιάστρια

coronavirus_opra
Το «καμπανάκι του κινδύνου» για την εξάπλωση και τις θανατηφόρες συνέπειες της πανδημίας που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός, έκρουσε στην κοινότητα των αφροαμερικανών στη Νέα Υόρκη, αλλά και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ, η διάσημη τηλεπαρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρεϊ.

«Πολλοί δεν το έχουν πάρει στα σοβαρά. Όμως σας το λέω, αυτός ο ιός σκοτώνει ανθρώπους. Πολλοί δεν έχουν πάρει το μήνυμα», τόνισε χαρακτηριστικά η γυναίκα που ένα σημαντικό ποσοστό του αμερικανικού λαού, θα την ψήφιζε ακόμη και για πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι αναλύσεις έδειξαν ότι ο κορωνοϊός έχει πλήξει σε πολύ μεγάλο ποσοστό τους αφροαμερικανούς. Στις ΗΠΑ έχουν πεθάνει από την πανδημία covid-19 πάνω από 25.000 άνθρωποι, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αγγίζουν τις 597.000.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ, το 33% όσων έχουν νοσηλευτεί σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, ήταν αφροαμερικανοί, παρ΄ότι ο πληθυσμός τους στο σύνολο των ΗΠΑ αντιστοιχεί στο 13%.

Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Σικάγο. Το 70% των ανθρώπων που κατέληξαν από την πανδημία, ήταν αφροαμερικανοί, με το ποσοστό των αφροαμερικανών που αντιστοιχεί στον πληθυσμό της αμερικανικής μεγαλούπολης, να είναι μόλις 23%.

«Όταν συνέβαινε στην Ουχάν, πιστεύαμε ότι θα τελείωνε εκεί. Όταν μίλησα με αφροαμερικανούς στο Μιλγουόκι, μου είπαν ότι κάτι άκουσαν για κρούσματα στην Ουάσιγκτον, όμως η Ουάσιγκτον, όπως μου είπαν, ήταν μακριά και δεν πίστευαν ότι θα τους επηρεάσει», δήλωσε η Όπρα, προσθέτοντας: «Προσπάθησα να δώσω σε αυτούς τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως ο διαβήτης ή το άσθμα, θα κινδυνεύσουν».

Η Όπρα νόσησε με πνευμονία πριν από έναν χρόνο και, όπως είπε η ίδια, έχει αποκτήσει ευαισθησία στους πνεύμονες. Ως εκ τούτου, έχει λάβει ισχυρά μέτρα προφύλαξης και ακολουθεί κατά γράμμα όσα λένε οι γιατροί και οι επιστήμονες. Επισήμανε, δε, πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι οι ασυμπτωματικοί φορείς, από τους οποίους δεν μπορείς να προφυλαχτείς, παρά με έναν τρόπο. Να είσαι σε απομόνωση.

Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Ακυρώθηκε και ο ποδηλατικός γύρος της Γαλλίας

Παρνασσός: Τραγωδία στο χιονοδρομικό - Χειριστής μηχανήματος έχασε τη ζωή του

Κορωνοϊός - Γαλλία: Διαμαρτυρία στον Κινέζο πρέσβη για την κριτική στη διαχείριση της κρίσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης