Κορωνοϊός: Αμερικανίδα γιατρός έχασε την επιμέλεια της κόρης της επειδή φροντίζει ασθενείς με Covid-19

Κορωνοϊός: Αμερικανίδα γιατρός έχασε την επιμέλεια της κόρης της επειδή φροντίζει ασθενείς με Covid-19

Ο πρώην σύζυγός της κατέθεσε αίτηση για να λάβει ο ίδιος την επιμέλεια της κόρης τους «λόγω της σημαντικά αυξημένης έκθεσης της μητέρας στον κορωνοϊό»

ipa_moth7
Ο κορωνοϊός της στέρησε την κόρη της. Μία Αμερικανίδα γιατρός βρίσκεται καθημερινά στην πρώτη γραμμή της μάχης φροντίζοντας ασθενείς με Covid- 19.

Eκτός από τον καθημερινό εφιάλτη που αντιμετωπίζει στο νοσοκομείο όπου εργάζεται στο Μαιάμι της Φλόριντα, πλέον προσπαθεί να ξεπεράσει ότι έχασε -προσωρινά- την επιμέλεια την τετράχρονης κόρης της υπό τον φόβο για έκθεση του παιδιού στον κορωνοϊό.

Μιλώντας στο CNN, η γιατρός Τερέζα Γκριν τόνισε πως, ενώ η ίδια έχει βρεθεί αρνητική στον ιό, αντιμετωπίζει ένα «σκληρό» δίλημμα: να διαλέξει μεταξύ της εργασίας στην εντατική του νοσοκομείου και της κόρης της.

Ο πρώην σύζυγός της κατέθεσε αίτηση για να λάβει ο ίδιος την επιμέλεια της κόρης τους «λόγω της σημαντικά αυξημένης έκθεσης της μητέρας στον κορωνοϊό». Ο δικαστής έδωσε την σχετική έγκριση λέγοντας πως ήταν «προς το καλύτερο συμφέρον του παιδιού» λόγω της επέκτασης της πανδημίας στην Φλόριντα.

«Είναι άδικο και σκληρό να μου ζητούν να επιλέξω μεταξύ του παιδιού μου και του όρκου που έδωσα ως γιατρός», υποστηρίζει η Τερέζα.

An ER doctor loses custody of daughter because of coronavirus fears


«Δεν θα εγκαταλείψω την ομάδα μου στη δουλειά ή τους ασθενείς μου, που όλο και περισσότεροι, περιμένουν από εμένα να τους σώσω τη ζωή. Αλλά αυτό είναι βασανιστήριο», πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Η ίδια, πάντως, θεωρεί ότι η δικαστική απόφαση αποτελεί διάκριση προς το πρόσωπο της, ως διαζευγμένη μητέρα.

«Αν ήμουν παντρεμένη, θα μπορούσα να γυρίσω σπίτι, όπου θα βρισκόταν το παιδί μου, κανείς δεν θα μπορούσε να μου το απαγορεύσει».

Όπως αναφέρει το CNN, την περασμένη εβδομάδα, ο δικαστής Μπερνάρ Σαπίρο αποφάνθηκε ότι το παιδί πρέπει να μείνει προσωρινά με τον πατέρα του, Έρικ, για να περιοριστεί ο κίνδυνος έκθεσής του στον κορωνοϊό.

Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανός νοσηλευτής βγήκε από τη σύνταξη και πέθανε γιατί δεν είχε σωστή μάσκα

Ύφεση 8% περιμένει η Γαλλία μετά την παράταση της καραντίνας λόγω κορωνοϊού

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης