Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Ο Τραμπ τουιτάρει για την απόλυση του «Σωτήρη Τσιόδρα των ΗΠΑ»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναδημοσίευσε σχόλιο οπαδού του που ζητούσε την απόλυση του επικεφαλής της ομάδας που έχει επιφορτιστεί με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στις ΗΠΑ

Πριν από λίγες ώρες ο Πρόεδρος Trump αναδημοσίευσε το tweet μιας οπαδού του η οποία ζητούσε την απόλυση του Anthony Fauci - ο Σωτήρης Τσιόδρας των ΗΠΑ - ενός κορυφαίου μέλους της ομάδας κρούσης του Λευκού Οίκου που είναι επιφορτισμένη με την αντιμετώπιση του COVID-19.

Πιο συγκεκριμένα η πρώην υποψήφια βουλευτής DeAnna Lorraine στο tweet της κατηγόρησε τον Fauci πως ανέστρεψε τη θέση του αναφορικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν λόγω COVID-19, γράφοντας πως ο Fauci ισχυρίστηκε στις 29 Φεβρουαρίου ότι «ο ιός δεν αποτελεί κίνδυνο για τις ΗΠΑ εν γένει» και προσθέτοντας εν συνεχεία: «Ώρα να απολυθεί o Fauci».




O Trump αναδημοσίευσε το tweet της την Κυριακή το βράδυ, μαζί με ένα δικό του με το οποίο εξαπέλυε για μια ακόμη ακόμα φορά πυρά κατά του προσφιλούς του στόχου, των ΜΜΕ, χαρακτηρίζοντάς τα «Fake News»…: «Συγγνώμη, FAKE NEWS, είναι όλα καταγεγραμμένα. Εγώ επέβαλα εμπάργκο στην Κίνα, πριν οποιοσδήποτε μιλήσει για αυτό», ανέφερε συγκεκριμένα ο Αμερικανός Πρόεδρος, πλέκοντας συγχρόνως το εγκώμιο του σκληροπυρηνικού δεξιού αμερικανού δικτύου «One America News» για την ειδησεογραφική κάλυψη των μέτρων αντιμετώπισης της κυβέρνησής του απέναντι στον COVID-19.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής επισήμως κάποιο σχόλιο.

To retweet του Trump ήρθε μετά την εμφάνιση του Fauci σε εκπομπή του CNN την Κυριακή το πρωί, όπου ρωτήθηκε για το εάν η ταχύτερη επιβολή των περιοριστικών μέτρων από την Κυβέρνηση θα είχε σώσει περισσότερες ζωές από την πανδημία. Ο Fauci απάντησε «Προφανώς κάποιος θα μπορούσε λογικά να πει ότι εάν υπήρχε νωρίτερα μια διαδικασία σε εξέλιξη και είχε ξεκινήσει ο περιορισμός των κρουσμάτων, θα μπορούσαν να είχαν σωθεί ζωές. Προφανώς κανείς δε μπορεί να το αρνηθεί αυτό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr