Κορωνοϊός: 210 νέα κρούσματα σε μια μέρα στην Ουγγαρία - Η μεγαλύτερη αύξηση σε 24 ώρες

Κορωνοϊός: 210 νέα κρούσματα σε μια μέρα στην Ουγγαρία - Η μεγαλύτερη αύξηση σε 24 ώρες

Σταθερή μείωση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Μαυροβούνιο - Με ταυτότητα θα πηγαίνουν για ψώνια όσοι είναι άνω των 65 ετών στη Σλοβενία

serbia_corona
Η Ουγγαρία επιβεβαίωσε σήμερα ότι τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού που έχει καταγράψει αυξήθηκαν σε μια μέρα κατά 210 και ανέρχονται πλέον σε συνολικά 1.190, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση σε νέα κρούσματα της Covid-19 που καταγράφεται σε μια μέρα από τότε που ξέσπασε η επιδημία, σύμφωνα με τα κυβερνητικά αυτά στοιχεία.

Σταθερή μείωση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Μαυροβούνιο

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στο Μαυροβούνιο καταγράφει σταθερή μείωση από τις 3 Απριλίου, όταν αναφέρθηκε η μεγαλύτερη αύξηση σε διάστημα μίας ημέρας (37 κρούσματα), ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της χώρας.

Τις τελευταίες 24 ώρες έχουν καταγραφεί τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 252. Οι υγειονομικές Αρχές του Μαυροβουνίου κάλεσαν τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα περιορισμού, τα οποία στοχεύουν στη μείωση της εξάπλωσης του ιού.

Από τις 17 Μαρτίου, όταν εντοπίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Μαυροβούνιο, έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι ασθενών που είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Με ταυτότητα θα πηγαίνουν για ψώνια όσοι είναι άνω των 65 ετών στη Σλοβενία

Με την ταυτότητά τους ή άλλο δημόσιο έγγραφο, το οποίο πιστοποιεί την ηλικία τους, θα μπορούν να πηγαίνουν στα παντοπωλεία οι καταναλωτές ηλικίας άνω των 65 ετών στη Σλοβενία, στο πλαίσιο των νέων περιοριστικών μέτρων τα οποία εφαρμόζονται και στοχεύουν στην προστασία των ευάλωτων ομάδων από την πανδημία της COVID-19.

Κλείσιμο
Από την έναρξη ισχύος της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στη Σλοβενία (από τα μέσα Μαρτίου), είχαν προβλεφθεί συγκεκριμένες ώρες κατά τις οποίες οι πολίτες ηλικίας άνω των 65 ετών μπορούν να κάνουν τις αγορές τους (από τις 8 έως τις 10 το πρωί και μία ώρα πριν το κλείσιμο των καταστημάτων).

Με το νέο μέτρο, οι σλοβενικές Αρχές εκτιμούν ότι θα ενισχυθεί η ατομική προστασία και προφύλαξη των πολιτών που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες από τον κορωνοϊό.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Ο εγκλεισμός αυξάνει την ενδοοικογενειακή βία - Θύματα και τα παιδιά

Κορωνοϊός: Δύο θάνατοι εγκύων στο Μεξικό

Κορωνοϊός - Λάρισα: Θετικά 20 από τα 29 δείγματα των Ρομά - Στην «Αρωγή» της Νίκαιας οι μολυσμένοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης