Κορωνοϊός - Ντι Μάιο: Διακυβεύεται το μέλλον της Ευρώπης

Κορωνοϊός - Ντι Μάιο: Διακυβεύεται το μέλλον της Ευρώπης

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι ντι Μάιο, κρούει τον κώδωνα - Βλέπει στην κρίση του κορωνοϊού κίνδυνο για την ύπαρξη της Ευρώπης

200118210820_luigi_di_maio-550x309
Συνεχή μηνύματα για επίδειξη ελαστικότητας ως προς τους δημοσιονομικούς κανόνες στέλνει η Ιταλία, σε αυτήν κρίσιμη συγκυρία, με τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε να διαμηνύει, την Τετάρτη, σε συνέντευξή του στην γερμανική Bild, ότι εάν δεν υπάρξει χαλάρωση, «ξεγράφουμε την Ευρώπη».

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο, με τη σειρά του, βλέπει στην κρίση του κορωνοϊού κίνδυνο για την ύπαρξη της Ευρώπης.

«Διακυβεύεται το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης, οικονομικά πρέπει να ανταγωνιστεί με παγκόσμιους γίγαντες. Πρέπει να εργαστούμε για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι για τη διάσπαση της, και είμαι βέβαιος ότι αυτό θέλουν και οι Γερμανοί. Τώρα θα πρέπει να γίνει μια συμφωνία, η οποία να διασφαλίζει το μέλλον της Ευρώπης», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας σε συνέντευξή του στο dpa, αναφερόμενος στο θέμα της βοήθειας προς την Ιταλία και την έκδοση ή μη κορονοομολόγων, τα οποία απορρίπτει η Γερμανία.

«Δεν είναι σωστό να μιλάμε για την Ιταλία στην περίπτωση αυτή, γιατί δεν πρόκειται για το μέλλον της Ιταλίας, αλλά για το μέλλον ολόκληρης της Ευρώπης. Δεν πρόκειται για το αν είναι κανείς απογοητευμένος από την γερμανική κυβέρνηση ή όχι, αλλά για το ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι τώρα είναι απολύτως αναγκαίο να κινηθούμε μαζί προς την ορθή κατεύθυνση», επισήμανε.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Δείτε σε ενα συγκλονιστικό βίντεο πώς ο ιός άλλαξε την ανθρωπότητα

Κορωνοϊος - ΔΝΤ: Η πανδημία θα προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά από τη Μεγάλη Ύφεση του 1930

Κορωνοϊός: Ολλανδή 107 ετών ανάρρωσε από τη νόσο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης