Συνεχή μηνύματα για επίδειξη ελαστικότητας ως προς τους δημοσιονομικούς κανόνες στέλνει η Ιταλία, σε αυτήν κρίσιμη συγκυρία, με τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντενα διαμηνύει, την Τετάρτη, σε συνέντευξή του στην γερμανική Bild, ότι εάν δεν υπάρξει χαλάρωση, «ξεγράφουμε την Ευρώπη».
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο, με τη σειρά του, βλέπει στην κρίση του κορωνοϊού κίνδυνο για την ύπαρξη της Ευρώπης.
«Διακυβεύεται το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης, οικονομικά πρέπει να ανταγωνιστεί με παγκόσμιους γίγαντες. Πρέπει να εργαστούμε για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι για τη διάσπαση της, και είμαι βέβαιος ότι αυτό θέλουν και οι Γερμανοί. Τώρα θα πρέπει να γίνει μια συμφωνία, η οποία να διασφαλίζει το μέλλον της Ευρώπης», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας σε συνέντευξή του στο dpa, αναφερόμενος στο θέμα της βοήθειας προς την Ιταλία και την έκδοση ή μη κορονοομολόγων, τα οποία απορρίπτει η Γερμανία.
«Δεν είναι σωστό να μιλάμε για την Ιταλία στην περίπτωση αυτή, γιατί δεν πρόκειται για το μέλλον της Ιταλίας, αλλά για το μέλλον ολόκληρης της Ευρώπης. Δεν πρόκειται για το αν είναι κανείς απογοητευμένος από την γερμανική κυβέρνηση ή όχι, αλλά για το ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι τώρα είναι απολύτως αναγκαίο να κινηθούμε μαζί προς την ορθή κατεύθυνση», επισήμανε.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.