Κορωνοϊός - Νορβηγία: Προχωρά σε σταδιακή άρση των μέτρων αφού η επιδημία «τέθηκε υπό έλεγχο»

Κορωνοϊός - Νορβηγία: Προχωρά σε σταδιακή άρση των μέτρων αφού η επιδημία «τέθηκε υπό έλεγχο»

Τα νηπιαγωγεία στη Νορβηγία θα ανοίξουν πάλι το διάστημα μεταξύ 20-27 Απριλίου και τα δημοτικά, από την πρώτη έως την τετάρτη τάξη από τις 27 Απριλίου

norway_coronavirus
Η Νορβηγία θα άρει μέρος των περιορισμών που είχε επιβάλει για να αναχαιτίσει τη διασπορά του νέου κορωνοϊού, έγινε σήμερα γνωστό από την πρωθυπουργό της χώρας.

«Σήμερα, θέσαμε υπό έλεγχο τον ιό, επομένως μπορούμε να ανοίξουμε λίγο λίγο την κοινωνία» είπε η Έρνα Σόλμπεργκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.

Χθες, ο υπουργός Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι η επιδημία «τέθηκε υπό έλεγχο» στη Νορβηγία, επισημαίνοντας τον χαμηλό ρυθμό μετάδοσης της νόσου.

Βάσει των μέτρων, που βρίσκονται σε ισχύ έως τη 13η Απριλίου, παραμένουν κλειστά παιδικοί σταθμοί και σχολεία, δεν επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα σε ξένους που δεν ζουν ούτε εργάζονται εκεί και απαγορεύεται στους πολίτες να εκδράμουν στα εξοχικά τους στο βουνό, εφόσον διαθέτουν.

Τα νηπιαγωγεία θα ανοίξουν πάλι το διάστημα μεταξύ 20-27 Απριλίου, τα δημοτικά, από την πρώτη έως την τετάρτη τάξη από τις 27 Απριλίου. Και οι Νορβηγοί θα μπορούν να ξαναπάνε στα σαλέ τους από τις 20 Απριλίου.

Την ίδια ώρα, η τηλεργασία πρέπει να συνεχιστεί και οι Νορβηγοί πρέπει να συνηθίσουν να ζουν με τα μέτρα κατά της επιδημίας «για μεγάλο χρονικό διάστημα», επισήμανε η Σόλμπεργκ.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊος: Νέα φάρμακα και πειράματα για εμβόλια

Μόσιαλος για Τζόνσον: Θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση, ελπίζω να βγει νικητής

Ανησυχία για τα επίμονα συμπτώματα του Μπόρις Τζόνσον - Το μήνυμα Τραμπ στον «φίλο» του που νοσηλεύεται  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης