Κορωνοϊός - Μεξικό: 13 νεκροί και 132 επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός - Μεξικό: 13 νεκροί και 132 επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Η κυβέρνηση του Μεξικού δεν σχεδιάζει να κλείσει τα σύνορα προκειμένου να επιβραδύνει την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού

coronavirus_mexico
Ο υφυπουργός Υγείας του Μεξικού διαβεβαίωσε χθες Πέμπτη ότι δεν σχεδιάζεται το κλείσιμο των συνόρων της χώρας, παρότι ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού αυξήθηκε αλματωδώς στους 50, ή κατά δεκατρείς από τους 37 θανάτους για τους οποίους γινόταν λόγος μία ημέρα νωρίτερα.

Εξάλλου το υπουργείο Υγείας ενημέρωσε ότι καταγράφηκαν άλλα 132 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, με το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον σε 1.510.

«Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο, διότι δεν έχουμε πρόθεση να χρησιμοποιήσουμε τον μηχανισμό κλεισίματος των συνόρων (...) για να ελεγχθεί η επιδημία», είπε ο Ούγο Λόπες-Γκατέλ κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί.

«Μολονότι η κοινή γνώμη μοιάζει να θεωρεί» ότι το κλείσιμο των συνόρων «μπορεί να βάλει τέλος στις επιδημίες, δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό ή ιστορικό τεκμήριο πως τέτοιου είδους μέτρα έχουν αποτέλεσμα», είπε ο Λόπες-Γκατέλ.

Μολαταύτα, ο υφυπουργός επανέλαβε την έκκλησή του στους Μεξικανούς που ζουν στις ΗΠΑ να αποφεύγουν τα ταξίδια στην πατρίδα τους εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητα, για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Χιλή: 27χρονη το έσκασε από το νοσοκομείο και πήγε για... ψώνια

Κορωνοϊός - Παναμάς: Πέντε νεκροί και 158 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο

Κορωνοϊός - Γερμανία: Ο περιορισμός της κυκλοφορίας «ανεβάζει» τα ποσοστά της Μέρκελ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης