Κορωνοϊός - Χιλή: 27χρονη το έσκασε από το νοσοκομείο και πήγε για... ψώνια

Κορωνοϊός - Χιλή: 27χρονη το έσκασε από το νοσοκομείο και πήγε για... ψώνια

Η νεαρή γυναίκα, που είχε ήπια συμπτώματα και είχε βγει θετική στο τεστ για τον κορωνοϊό, χρησιμοποίησε μέσα μαζικής μεταφοράς και κατέληξε σε πολυάσχολη αγορά με καταστήματα κοντά στο σπίτι της

coronavirus_chile
Η αστυνομία της Χιλής ανακοίνωσε ότι στελέχη της συνέλαβαν σε αγορά τροφίμων στην Κονσεψιόν προχθές Τετάρτη μια νεαρή η οποία, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, το έσκασε από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν μετά τη μόλυνσή της από τον κορωνοϊό.

Η 27χρονη είχε εισαχθεί στο κέντρο υγείας Λας Ιγκέρας της Κονσεψιόν, 483 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Σαντιάγο, με «ελαφριά συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου για τους ασθενείς με COVID-19», και η εξέτασή της έδειξε πως πράγματι ήταν «θετική» στη μόλυνση από τον SARS-CoV-2, εξήγησε η διευθύντρια του νοσοκομείου Πατρίσια Σάντσες.

Σύμφωνα με τη Σάντσες, η νεαρή το έσκασε από το νοσοκομείο προχθές Τετάρτη.

Κατά δημοσιεύματα στον Τύπο, η γυναίκα μετακινήθηκε με δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς και πήγε στην πολυάσχολη αγορά Vega Monumental, στην περιοχή όπου ζει και εργάζεται.

Πλάνα κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης την εικονίζουν καθώς προσπαθεί να ξεφύγει από άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας ντυμένους στα μαύρα που φόραγαν μάσκες και κράδαιναν γκλομπ και ένστολους αστυνομικούς προτού τελικά παραδοθεί και τεθεί υπό κράτηση.

Εισαγγελέας της περιφέρειας ΜπιοΜπίο ενημέρωσε πως άρχισε να διενεργεί έρευνα για την υπόθεση, βάσει της νομοθεσίας για την προστασία της δημόσιας υγείας, που επισύρει ποινές φυλάκισης ή/και βαριά χρηματικά πρόστιμα. Απέφυγε να κατονομάσει τη νέα.

Κλείσιμο
Λόγω των ανησυχιών ότι ήλθε σε επαφή με εργαζόμενους και πελάτες, η αγορά, μια από τις κυριότερες στην πόλη, έκλεισε προσωρινά κατ’ εντολή των υγειονομικών αρχών.

Ορισμένοι πωλητές διαβεβαίωσαν ότι ήδη εφαρμόζουν μέτρα προστασίας των ιδίων και των πελατών, καθώς στη Χιλή έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 3.000 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό κι έχουν καταγραφεί 16 θάνατοι. Άλλοι ανέφεραν πως σκοπεύουν να αξιοποιήσουν τη διαταγή αναστολής της λειτουργίας της αγοράς για να κάνουν απολύμανση στους χώρους και στους πάγκους τους.

«Θα υπακούσουμε την εντολή, δεν υπάρχει τίποτε άλλο που να μπορούμε να κάνουμε, αλλά δεν είναι σαφές πώς θα τελειώσει όλο αυτό», είπε ένας έμπορος.

Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Γερμανία: Ο περιορισμός της κυκλοφορίας «ανεβάζει» τα ποσοστά της Μέρκελ

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Απόλυτο χάος και παγκόσμιο ρεκόρ με 1.169 νεκρούς σε ένα 24ωρο

Κορωνοϊός - ΟΗΕ: Ψήφισμα για «διεθνή και πολυμερή συνεργασία» ενάντια στην πανδημία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης