Κορωνοϊός: Δεύτερο κρούσμα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ: Θα καταφέρει να του «ξεφύγει» η 93χρονη Ελισάβετ;

Κορωνοϊός: Δεύτερο κρούσμα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ: Θα καταφέρει να του «ξεφύγει» η 93χρονη Ελισάβετ;

Ο κορωνοϊός «πλησιάζει» όλο και περισσότερο την «αειθαλή» μονάρχη - Δύο εργαζόμενοι στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, ο διάδοχος του θρόνου και ο Μπόρις Τζόνσον, με τον οποίο είχε συναντηθεί, βρέθηκαν θετικοί στον ιό

22484592
Και δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού δημιούργησε εκ νέου αναστάτωση στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Οι φόβοι για την υγεία της 93χρονης βασίλισσας Ελισάβετ αυξάνονται έτι περαιτέρω καθώς το Σάββατο έγινε γνωστό πως εργαζόμενος στο παλάτι, ο οποίος πρόσφατα ήταν πολύ κοντά με την αειθαλή μονάρχη, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Πρόκειται για άνδρα, που ανήκει στο υπηρετικό προσωπικό της βασίλισσας και δεν αποκλείεται να είχε έρθει σε επαφή μαζί της ενώ νοσούσε και δεν το γνώριζε. Ανάμεσα στα καθήκοντα του επιβεβαιωμένου, πλέον, κρούσματος, ήταν να παραδίδει την αλληλογραφία στα χέρια της βασίλισσας, να βγάζει βόλτα τα δύο αγαπημένα της σκυλιά και να της δίνει φαγητό και ροφήματα.

Ο άνδρας έχει τεθεί σε εθελοντική καραντίνα στην κατοικία του ενώ αρκετές δεκάδες από τους εργαζόμενους των ανακτόρων υποβλήθηκαν σε τεστ για τον κορωνοϊό, τα οποία ήταν αρνητικά. Πηγή από το παλάτι δήλωσε στον βρετανικό Τύπο: «Όλοι είναι φοβισμένοι, όχι μόνο για τους εαυτούς τους, αλλά, επίσης, για την βασίλισσα και τον δούκα του Εδιμβούργου. Υπάρχει προφανής αίσθηση φόβου στον αέρα αυτή τη στιγμή».

Την περασμένη εβδομάδα επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, όταν ένας εργαζόμενος βρέθηκε θετικός στον φονικό ιό και οι αξιωματούχοι των ανακτόρων αποφάσισαν την μεταφορά της βασίλισσας στο κάστρο του Ουίνδσορ, στο οποίο οι εργαζόμενοι είναι ελάχιστοι. Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ εργάζονται 500 άτομα ενώ στο Ουίνδσορ μόνο οκτώ άτομα υπηρετούν την βασίλισσα και τον 98χρονο πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος μεταφέρθηκε και αυτός από το βασιλικό κτήμα του Σάντριγχαμ στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Οι αξιωματούχοι του παλατιού προετοιμάζονται «δια παν ενδεχόμενο»

Πάντως, οι αξιωματούχοι του παλατιού, εκτός από την μείωση των εργαζομένων σε όλες τις βασιλικές κατοικίες, μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού και στη Βρετανία, προετοιμάζονται και για το ενδεχόμενο ενός θανάτου στη βασιλική οικογένεια. Πηγή από το παλάτι δήλωσε στον βρετανικό Τύπο: «Υπάρχει αίσθηση ανησυχίας για το τι θα μπορούσε να συμβεί, για πόσο θα κρατήσει όλο αυτό και τι να κάνουμε, αν ένας από την βασιλική οικογένεια πεθάνει».

Την Τετάρτη ο 71χρονος πρίγκιπας Κάρολος και διάδοχος του θρόνου, ανακοίνωσε μέσω του εκπροσώπου του πως βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ενώ η 72χρονη σύζυγός του, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, είναι αρνητική στον ιό. Το ζευγάρι έχει απομονωθεί στην βασιλική κατοικία Μπίρκχολ Χάουζ, στο κάστρο Μπαλμόραλ, στη Σκωτία. Ο πρωτότοκος γιος της βασίλισσας είναι σε καλή διάθεση και παρουσιάζει μόνο ήπια συμπτώματα του ιού. Η τελευταία φορά που ο πρίγκιπας της Ουαλίας είδε την μητέρα του ήταν το πρωί της 12ης Μαρτίου σε τελετή απονομής μεταλλείων στο Μπάκιγχαμ.

Κλείσιμο
Αν και στην επίσημη ανακοίνωση για την υγεία του πρίγκιπα της Ουαλίας αναφέρεται πως παραμένει άγνωστο πού κόλλησε τον ιό, οι «υποψίες» πέφτουν στον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό, που στις 10 Μαρτίου συμμετείχε μαζί με τον Κάρολο σε φιλανθρωπική εκδήλωση, στο Λονδίνο. Στις 19 Μαρτίου ο Μονεγάσκος γαλαζοαίματος ανακοίνωσε πως βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και παρουσιάζει ήπια συμπτώματα. Ο 62χρονος Αλβέρτος παραμένει σε εθελοντική καραντίνα και συνεχίζει να εργάζεται από τα διαμερίσματά του στο παλάτι.

Αλλά και ο 55χρονος Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, διαγνώστηκε πρόσφατα θετικός στον ιό. Ο Μπόρις Τζόνσον παραμένει σε αυτοαπομόνωση στη Ντάουνινγκ Στριτ και εργάζεται μέσω τηλεδιάσκεψης με τους υπουργούς του. Ο Τζόνσον είχε συναντηθεί με τη βασίλισσα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας στις 9 Μαρτίου στο αββαείο
του Ουέστμίνστερ, στη λειτουργία για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας.

Την περασμένη εβδομάδα το παλάτι για να καθησυχάσει τους φόβους για την υγεία της βασίλισσας, η οποία, λόγω ηλικίας, ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, που «προτιμά» ο κορωνοϊός, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες της Ελισάβετ να μιλά στο τηλέφωνο με τον Βρετανό πρωθυπουργό, στο πλαίσιο της καθημερινής τους συνεργασίας.

Μετά την είδηση και για δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στο παλάτι, εκπρόσωπος των ανακτόρων δήλωσε πως «Η υγεία της βασίλισσας είναι καλή και ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες συστάσεις».

Στο Ηνωμένο Βασίλειο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του θανατηφόρου ιού είναι μέχρι σήμερα 19.522 ενώ ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 1.228 με 209 νεκρούς μόνο τις τελευταίες 24 ώρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Ο Υπουργός Αθλητισμού προανήγγειλε λουκέτο και τον Μάιο!


Κορωνοϊός - Παλαιό Φάληρο: Πώς στήθηκε το «πάρτι» στο μπαλκόνι με dj και πυροτεχνήματα

Κορωνοϊός: 38 νεκροί στη χώρα - 95 νέα κρούσματα - 1.156 συνολικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης