Κορωνοϊός - Λονδίνο: Βραβευμένος σεφ ετοιμάζει γεύματα για ευάλωτες ομάδες

Κορωνοϊός - Λονδίνο: Βραβευμένος σεφ ετοιμάζει γεύματα για ευάλωτες ομάδες

Ο σεφ και οι υπάλληλοί του άρχισαν να φτιάχνουν πακέτα με σπιτικό φαγητό που σκοπεύουν να το μοιράσουν δωρεάν σε ευάλωτους ανθρώπους - Στους 422 οι νεκροί από κορωνοϊό στη Βρετανία

_111275750_tubecovid

Οι Λονδρέζοι παλεύουν να αγοράσουν τρόφιμα, καθώς ο πανικός που προκλήθηκε από την κρίση του κορωνοϊού είχε αποτέλεσμα να αδειάσουν τα ράφια των σουπερμάρκετ.

Ορισμένοι, ωστόσο, θα αρχίσουν σύντομα να λαμβάνουν έτοιμα γεύματα, μαγειρεμένα από βραβευμένο σεφ.

Ο Άντριου Ουόνγκ, ο οποίος μαγειρεύει εκλεπτυσμένες εκδοχές κλασικών κινεζικών πιάτων στο εστιατόριό του στο Πίμλικο, αναγκάστηκε να το κλείσει απότομα – την ίδια τύχη είχαν και όλοι οι άλλοι εστιάτορες της βρετανικής πρωτεύουσας, λόγω των μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση.

«Όλα τα επιχειρηματικά σχέδιά μας πετάχτηκαν από το παράθυρο», δήλωσε ο Ουόνγκ μιλώντας στο Reuters από το έρημο πλέον εστιατόριο A.Wong, το οποίο έχει βραβευτεί με ένα αστέρι Μισελέν.

«Ό,τι μπορούμε να κάνουμε για το άμεσο μέλλον… αν μπορούμε να βοηθήσουμε έναν άνθρωπο και να του δώσουμε προσωρινά λίγη χαρά, να τους δώσουμε ένα γεύμα, αυτό αρκεί προς το παρόν», πρόσθεσε, ενώ ψιλόκοβε λαχανικά, έβραζε νουντλς και πρόσθετε σος στα κουτιά του ντελίβερι.

Ο ίδιος και οι υπάλληλοί του άρχισαν να φτιάχνουν πακέτα με σπιτικό φαγητό που σκοπεύουν να το μοιράσουν δωρεάν σε ευάλωτους ανθρώπους οι οποίοι υποφέρουν ακόμη περισσότερο λόγω των αυστηρών μέτρων που έχουν ληφθεί για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Η ομάδα του σχεδιάζει να παράγει 50-100 τέτοια γεύματα ημερησίως, ανάλογα με τα διαθέσιμα τρόφιμα. Η διανομή τους είναι μια πρόκληση αλλά συνεργάζονται με τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις για να διασφαλίσουν ότι το φαγητό τους θα φτάσει στους ανθρώπους που το χρειάζονται περισσότερο.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Βρετανία: Πιθανόν να έχει προσβληθεί το 50% του πληθυσμού της χώρας

Κορωνοϊός: Η Νέα Υόρκη σε καραντίνα - Οδοιπορικό στην πόλη-«φάντασμα»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης