Κορωνοϊός - Βρετανία: Πιθανόν να έχει προσβληθεί το 50% του πληθυσμού της χώρας

Κορωνοϊός - Βρετανία: Πιθανόν να έχει προσβληθεί το 50% του πληθυσμού της χώρας

Οι Financial Times, που φιλοξενούν έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση Τζόνσον έλαβε αυστηρά περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, ώστε να μην καταρρεύσει το Σύστημα Υγείας

AGLIA-KORONAIOS-IOS-CORONOVIRUS-PANDIMIA-MASKES-KARANTINA-ARTHROU
Ανησυχία εμπνέει η εκθετική αύξηση του αριθμού των θανάτων και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Βρετανία. Την Τρίτη, μάλιστα, καταγράφηκε η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση στη «λίστα» των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ύστερα από το διάγγελμα του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, με το οποίο κήρυξε τη χώρα του σε καθολική καραντίνα, έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, την οποία φιλοξενούν οι Financial Times, διαπιστώνει ότι ο κορωνοϊός πιθανόν να έχει πλήξει το 50% του βρετανικού πληθυσμού.

Το συγκεκριμένο στοιχείο υποστηρίζεται από σχεδιάγραμμα επιδημολιόγων, βάσει του οποίου η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της Αγγλίας υποφέρουν από συμπτώματα.

Εάν επαληθευτούν τα στοιχεία της πανεπιστημιακής έρευνας, αυτό σημαίνει ότι λιγότερο από ένας στους χίλιους θα χρειαστούν νοσηλεία.

Όπως διαπιστώνει η έρευνα της Οξφόρδης, η συντριπτική πλειονότητα όσων νοσούν από κορωνοϊό είτε αναπτύσσει ήπια συμπτώματα, είτε είναι ασυμπτωματικοί.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο κορωνοϊός έφτασε στη Βρετανία στα μέσα Ιανουαρίου, ενώ εξαπλώθηκε - χωρίς να γίνει αντιληπτό - για περισσότερο από έναν μήνα. Μάλιστα, τα πρώτα κρούσματα ανακοινώθηκαν στη Βρετανία περί τα τέλη Φεβρουαρίου.

Κλείσιμο
Η διασπορά του φονικού ιού θα σταματήσει, σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, όταν οι ανθρώπινοι οργανισμοί δημιουργήσουν ανοσία.

Οι Financial Times επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση Τζόνσον έλαβε αυστηρά περιοριστικά μέτρα για να μην καταρρεύσει το NHS, το βρετανικό σύστημα Υγείας.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας επισημαίνεται ακόμη ότι λόγω της επί δύο μηνών διασποράς του ιού ο ανθρώπινος οργανισμός έχει τα απαραίτητα αντισώματα, οπότε μπορεί η βρετανική κυβέρνηση να αποσύρει το καθεστώς καθολικής καραντίνας.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: 48 νέα κρούσματα στη χώρα - 743 συνολικά - 20 οι νεκροί

Κορωνοϊός: Οι νέοι δικαιούχοι των 800 ευρώ - Δείτε την επικαιροποιημένη λίστα των επιχειρήσεων

Κορωνοϊός - Καστοριά: Ψάχνουν απαντήσεις οι συγγενείς για τον θάνατο της 41χρονης μητέρας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης