Κορωνοϊός στη Βρετανία: Ο δήμαρχος του Μπέργκαμο κατηγορεί τον Τζόνσον για αδράνεια

Κορωνοϊός στη Βρετανία: Ο δήμαρχος του Μπέργκαμο κατηγορεί τον Τζόνσον για αδράνεια

«Δεν υπάρχει ασφάλεια στη Βρετανία» δηλώνει ο Τζόρτζιο Γκόρι, δήμαρχος της πόλης που έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα από τον ιό στην Ιταλία - Απομάκρυνε τις δύο κόρες του που σπούδαζαν στη Βρετανία

bergamo-mayor
Αρον-άρον απομάκρυνε τις κόρες του από την Βρετανία ο δήμαρχος του Μπέργκαμο, της πόλης που έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα από τον κορωνοϊό στην Ιταλία, ρίχνοντας το γάντι στον κυβέρνηση του Λονδίνου ότι η κινητοποίησή της στην πανδημία έγινε με ρυθμούς... χελώνας.

Ο Τζόρτζιο Γκόρι δήλωσε ότι η οικογένειά του έλαβε αυτή την απόφαση (λίγες ώρες προτού ο Μπόρις Τζόνσον αποφασίσει τo «lockdown») επειδή θεωρούσε τα μέτρα που έλαβε το Ηνωμένο Βασίλειο ανεπαρκή και είπε πως τα παιδιά του θα είναι ασφαλέστερα στο σπίτι «ακόμα κι αν είμαστε στο επίκεντρο της πανδημίας».

Σε συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο «Sky News», o Ιταλός δήμαρχος εξήγησε πως μόνο ένα «lockdown» είναι λύση για να περιοριστεί η πανδημία.

COVID19 BERGAMO GHOST CITY INTERVIEW WITH THE MAYOR GIORGIO GORI


«Έχω δύο κόρες, σπουδάζουν στην Αγγλία, μία στο Taunton στο κολέγιο και η άλλη στο Canterbury. Κι όταν είδα τι μέτρα έλαβε η κυβέρνηση για το πρόβλημα αυτό, αποφάσισα να τις επαναπατρίσω, γιατί νομίζω ότι ακόμα κι αν είμαστε στο επίκεντρο της πανδημίας, μάλλον είναι πιο ασφαλείς εδώ από ότι στην Αγγλία. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η κυβέρνηση δεν αποφάσισε εγκαίρως να προστατεύσει τους πολίτες της», υποστήριξε.

Η Ιταλία έχει εφαρμόσει «lockdown» εδώ και περίπου δύο εβδομάδες καθώς προσπαθεί να περιορίσει τον ιό, ο οποίος έχει σκοτώσει 6.077 ανθρώπους ενώ τα κρούσματα ανέρχονται σε 63.927. Ωστόσο, χθες υπήρξαν κάποια σημάδια προόδου καθώς ο ρυθμός των νέων κρουσμάτων στη Λομβαρδία αρχίζει να επιβραδύνεται.

Κλείσιμο
Στη Βρετανία, ο αριθμός των θανάτων έφθασε χθες τους 335 αλλά οι επικριτές της κυβέρνησης κατηγόρησαν επανειλημμένως τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για αδράνεια απέναντι στην κρίση καθώς μόλις χθες επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας, παραλείποντας να θεσπίσει έγκαιρα μέτρα που θα επιβράδυναν την κρίση.

Διαβάστε ακόμη:

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Εικόνες «Αποκάλυψης» στο νοσοκομείο του Μπέργκαμο - Δείτε βίντεο

Κορωνοϊός - Βρετανία: Διάγγελμα θα απευθύνει η βασίλισσα Ελισάβετ

Κορωνοϊός: Συγκλονίζει Έλληνας γιατρός στο Μπέργκαμο - «Δίνουμε πόλεμο με ιατρική μάχης» - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης