Οι ομοσπονδιακές αρχές της Γερμανίας κατέληξαν σε συμφωνία με τις κυβερνήσεις των 16 κρατιδίων για να επιβάλουν περισσότερο δραστικά μέτρα για τη αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Μετά από μια συνάντηση ανάμεσα στην Καγκελάριο Μέρκελ και τους 16 πρωθυπουργούς των κρατιδίων από αύριο Δευτέρα δεν θα επιτρέπονται συγκεντρώσει άνω των δυο ατόμων, ενώ εξαιρέσεις προβλέπονται μόνο για οικογένειας ή άτομα που μένουν στο ίδιο σπίτι και είναι περισσότεροι των δύο.
Κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης ο Άρμιν Λάσετ πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ είχαν έντονη αντιπαράθεση, καθώς ο δεύτερος προχώρησε σε πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας στη Βαυαρία χωρίς να ενημερώσει τους ομολόγους του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόστιμο για όσους παραβιάζουν τις εντολές θα φθάνει μέχρι και τα 25.000 ευρώ. Τα μέτρα θα ισχύουν τουλάχιστον μέχρι τις 19 Απριλίου.
Οι ιδιωτικές Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) προσφέρουν όλα τα εφόδια στους νέους που θέλουν να μπουν άμεσα στην αγορά εργασίας και να εξελιχθούν επαγγελματικά.
Η μετάβαση της εμβληματικής επένδυσης σε παραγωγική λειτουργία, αναδεικνύει ένα νέο πρότυπο βιομηχανικής ανάπτυξης, όπου οι κρίσιμες πρώτες ύλες, η τεχνολογική καινοτομία και η υπεύθυνη λειτουργία, δημιουργούν ισχυρή εθνική αξία