Kορωνοϊός στη Γερμανία: 3.000 κρούσματα σε μία μέρα - Ανοιχτό το ενδεχόμενο γενικής απαγόρευσης μετακινήσεων

Kορωνοϊός στη Γερμανία: 3.000 κρούσματα σε μία μέρα - Ανοιχτό το ενδεχόμενο γενικής απαγόρευσης μετακινήσεων

Τα κρούσματα κορωνοϊού στη Γερμανία αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό - Δραματική έκκληση από το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ»

coronoios123
Κατά 3.000 αυξήθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Γερμανία, φθάνοντας τις 14.000, ενώ 31 άτομα έχουν υποκύψει από επιπλοκές του ιού, σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ». Από την κυβέρνηση ανακοινώθηκε μάλιστα πριν από λίγο ότι αύριο θα κριθεί εάν θα επιβληθεί γενική απαγόρευση μετακινήσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου, ο Λόταρ Βίλερ, απηύθυνε σήμερα δραματική έκκληση προς τους πολίτες να αντιληφθούν την σοβαρότητα της κατάστασης. «Θέλω να καταλάβετε τη σοβαρότητα της κατάστασης», δήλωσε ο κ. Βίλερ και αναφέρθηκε στα αποτελέσματα έρευνας η οποία, όπως είπε, αναδεικνύει το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί οι οποίοι αρνούνται να περιορίσουν τις κοινωνικές τους επαφές. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με την έρευνα, ένας στους τέσσερις Γερμανούς θεωρεί ότι τα μέτρα που λαμβάνονται απλώς προκαλούν πανικό, ενώ ένας στους δύο δεν είναι διατεθειμένος να παραμείνει στο σπίτι του.

«Είμαστε όλοι σε μια κρίση, η οποία έχει ένα εύρος το οποίο εγώ δεν είχα προβλέψει», παραδέχτηκε ο κ. Βίλερ, ο οποίος ωστόσο είχε προειδοποιήσει τα νοσοκομεία εδώ και εβδομάδες να προετοιμαστούν για συνθήκες πανδημίας.

Την ίδια ώρα, ο Ομοσπονδιακός Ιατρικός Σύλλογος απευθύνει έκκληση προς γιατρούς οι οποίοι βρίσκονται σε σύνταξη, ακόμη και προς φοιτητές της Ιατρικής ή άτομα που έχουν λάβει κάποιας μορφής ιατρική εκπαίδευση να παρουσιαστούν στα κατά τόπους νοσοκομεία προκειμένου να βοηθήσουν το σύστημα υγείας το οποίο κινδυνεύει να επιβαρυνθεί υπερβολικά.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: 2.958 νέα κρούσματα στη Γερμανία - Στους 31 οι νεκροί

Κορωνοϊός - Γερμανία: «Επιστρέψτε το συντομότερο στην Ελλάδα» συστήνει η ελληνική πρεσβεία στους Έλληνες

Κορωνοϊός στη Γερμανία: Γενική απαγόρευση εξόδου στην Βαυαρία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης