Κορωνοϊός-Βενεζουέλα: Επτά πολιτείες σε καραντίνα από τον Μαδούρο

Κορωνοϊός-Βενεζουέλα: Επτά πολιτείες σε καραντίνα από τον Μαδούρο

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται και στη Βενεζουέλα - Η πρωτεύουσα Καράκας ανάμεσα στις περιοχές που μπαίνουν σε καραντίνα - Οι πολίτες δεν θα πηγαίνουν ούτε στις δουλειές τους

22416377
Την απόφασή του να θέσει σε καθεστώς καραντίνα επτά πολιτείες, ανάμεσά τους και την πρωτεύουσα Καράκας, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

Σύμφωνα με το διάγγελμα του προέδρου, οι πολίτες στις πολιτείες που μπαίνουν σε καραντίνα δεν θα πηγαίνουν ούτε στις δουλειές τους και θα παραμένουν καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου στο σπίτι τους. Για τις προμήθειες στα είδη πρώτης ανάγκης, όπως φαγητό, νερό και είδη υγιεινής, θα αναλάβουν ειδικές υπηρεσίες και η αστυνομία.

Οι πολιτείες που ανακοίνωσε ο Μαδούρο ότι τίθενται σε καθεστώς καραντίνας είναι οι Caracas, Miranda, Cojedes, Zulia, Apure, Tachira και La Guaira.

Το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού στη Βενεζουέλα εντοπίστηκε στις 13 Μαρτίου. Μέσα σε δύο 24ωρα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε στα 17, αναγκάζοντας τον πρόεδρο της χώρας να λάβει αυστηρά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Πρώτος θάνατος στη Γουατεμάλα

Κορωνοϊός: Ουρές στα... μαριχουάνα shops στην Ολλανδία

Κορωνοϊός: Στα 18 τα κρούσματα στην Τουρκία - Κλείνουν μπαρ και δημόσιες βιβλιοθήκες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης