Κορωνοϊός: Πρώτος θάνατος στη Γουατεμάλα

Κορωνοϊός: Πρώτος θάνατος στη Γουατεμάλα

Ο κορωνοϊός κτυπά και τις χώρες της  Κεντρικής Αμερικής - Πρόκειται για 85χρονο που είχε επιστρέψει πρόσφατα από τη Μαδρίτη

coronavirus_guatemala
Οι αρχές της Γουατεμάλας ανακοίνωσαν χθες Κυριακή τον πρώτο θάνατο εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού, ενός ηλικιωμένου ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα τη Μαδρίτη, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας Ούγο Μονρόι.

Ο Μονρόι τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ο άνθρωπος που υπέκυψε στην ασθένεια COVID-19, ηλικίας 85 ετών, επέστρεψε από την Ισπανία χωρίς να έχει παρουσιάσει το παραμικρό σύμπτωμα μόλυνσης.

Μόλις το Σάββατο ο άνδρας εμφάνισε συμπτώματα και οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι είχε προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 νωρίς χθες το πρωί, σύμφωνα με τον γουατεμαλτέκο υπουργό Υγείας. Ο ασθενής υπέκυψε αργότερα σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Αντίθετα με αυτήν του Μεξικού, πολλές κυβερνήσεις χωρών της κεντρικής Αμερικής επιβάλλουν πλέον αυστηρά μέτρα περιορισμού της κίνησης των πολιτών τους, προκειμένου να ανασχεθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Χθες Κυριακή, η αστυνομία στην Ονδούρα απομάκρυνε κόσμο από τις παραλίες, τον έβγαλε από καταστήματα και καφετέριες, κατ’ εφαρμογή της απόφασης της κυβέρνησης να απαγορευθούν οι δημόσιες και ιδιωτικές συναθροίσεις άνω των 50 ανθρώπων.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Πρώτος θάνατος στον Ισημερινό - Ο πέμπτος στη Λατινική Αμερική

Κορωνοϊός: Ουρές στα... μαριχουάνα shops στην Ολλανδία

Κορωνοϊός: Στα 18 τα κρούσματα στην Τουρκία - Κλείνουν μπαρ και δημόσιες βιβλιοθήκες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης