Κορωνοϊός: Η Σιγκαπούρη απαγορεύει την είσοδο σε ταξιδιώτες από Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία

Κορωνοϊός: Η Σιγκαπούρη απαγορεύει την είσοδο σε ταξιδιώτες από Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία

Και η Παραγουάη διακόπτει μέχρι νεοτέρας όλες τις πτήσεις από και προς την Ευρώπη

corona_caslifornia
Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης θα αρνείται από τη Δευτέρα την είσοδο ή τη διέλευση σε επισκέπτες που έρχονται από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Γερμανία ή είχαν διαμείνει στις χώρες αυτές τις προηγούμενες 14 ημέρες στο πλαίσιο των μέτρων που εφαρμόζει για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας της Ασίας.

Οι αρχές της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας, σημαντικού κόμβου των μεταφορών, συνέστησαν επίσης στους πολίτες της να αποφεύγουν τα ταξίδια σε αυτές τις τέσσερις χώρες εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητα, ενώ θα απαγορεύσουν με άμεση ισχύ τον ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Παρόμοιοι περιορισμοί ισχύουν ήδη για ταξιδιώτες προερχόμενους από το Ιράν, τη Νότια Κορέα και την Κίνα, όπου εμφανίστηκε ο ιός SARS-CoV-2 τον Δεκέμβριο.

Η Παραγουάη διακόπτει μέχρι νεοτέρας όλες τις πτήσεις από και προς την Ευρώπη

Η κυβέρνηση της Παραγουάης ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι πήρε την απόφαση να ανασταλούν από σήμερα Παρασκευή και σε πρώτη φάση ως την 26η Μαρτίου όλες τις απευθείας πτήσεις από και προς την Ευρώπη, για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, έξι κρούσματα του οποίου καταγράφονται στην επικράτειά της.

«Η απόφαση αυτή πάρθηκε σε περιφερειακό επίπεδο», ώστε να «μη γίνονται πλέον πτήσεις προς την ήπειρό μας από την Ευρώπη», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της παραγουανής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, ο Έντγκαρ Μελγαρέχο.

Αναφερόταν σε παρόμοια μέτρα που επέβαλαν άλλες κυβερνήσεις χωρών της Λατινικής Αμερικής (Αργεντινή, Βολιβία) και αυτή των ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Η απόφαση της παραγουανής κυβέρνησης θα πλήξει κυρίως την Air Europa, τη μοναδική αεροπορική εταιρεία που συνδέει τη χώρα με την ευρωπαϊκή ήπειρο, με το δρομολόγιο Ασουνσιόν-Μαδρίτη.

Ο Μελγαρέχο τόνισε ότι η διάρκεια του μέτρου θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Χούλιο Ματσολένι ανακοίνωσε τον εντοπισμό του έκτου κρούσματος στην Παραγουάη.

Οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν εξετάζουν προς το παρόν το κλείσιμο των συνόρων, αλλά δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να λάβουν ακόμα πιο αυστηρά εάν τα κρούσματα πολλαπλασιαστούν.

Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός: Παγκόσμιος «αγώνας» για τον περιορισμό της πανδημίας

Κορωνοϊός: 110 νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα - 17 στη Σαουδική Αραβία

Κρούσματα κορωνοϊού: Τα 10 «ορφανά» δείχνουν διασπορά - Τρεις ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης