Κορωνοϊός: «Η παγκόσμια πανδημία του ιού θα λήξει ως τον Ιούνιο» λέει ο πιο γνωστός Κινέζος επιδημιολόγος

Κορωνοϊός: «Η παγκόσμια πανδημία του ιού θα λήξει ως τον Ιούνιο» λέει ο πιο γνωστός Κινέζος επιδημιολόγος

«Πολλά εισαγόμενα κρούσματα του κορωνοϊού στην Κίνα αφορούν ασυμπτωματικούς ασθενείς» ανέφερε ο Τζονγκ Νανσάν -  Εξιτήριο για τρεις ασθενείς που νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο του Ζάγκρεμπ

china_coronavirus
Η παγκόσμια πανδημία του νέου κορωνοϊού είναι πιθανό να έχει τελειώσει ως τον Ιούνιο, δήλωσε σήμερα ο γνωστότερος επιδημιολόγος της Κίνας.

Ο Τζονγκ Νανσάν, ο οποίος ηγείται της ομάδας των εμπειρογνωμόνων στο κινεζικό υπουργείο Υγείας που είναι επιφορτισμένη με την αντιμετώπιση της επιδημίας, σημείωσε επίσης ότι πολλά εισαγόμενα κρούσματα του SARS-CoV-2 στην Κίνα αφορούν ασυμπτωματικούς ασθενείς και ότι τα ποσοστά επανανόσησης μεταξύ των ασθενών που έχουν αναρρώσει είναι χαμηλά.

Ο 83χρονος επιδημιολόγος, ο οποίος είναι γνωστός για την συμβολή του στην καταπολέμηση του ξεσπάσματος SARS το 2003, έκανε τις δηλώσεις αυτές σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Εξιτήριο για τρεις ασθενείς που νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο του Ζάγκρεμπ

Τρία άτομα που είχαν νοσήσει από κορωνοϊό στην Κροατία και νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο αναφοράς του Ζάγκρεμπ ενδέχεται να πάρουν εξιτήριο μέσα στις επόμενες 48 ώρες, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Βίλι Μπέρος.

«Από τις πρώτες εξετάσεις των ασθενών προκύπτει ότι έχουν ιαθεί. Εφόσον και ο επόμενος κύκλος εξετάσεων αποδείξει ότι είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό, τότε θα πάρουν εξιτήριο», υπογράμμισε ο υπουργός.

Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάρκο Μίλιτς διέψευσε ότι το Ζάγκρεμπ θα τεθεί σε καραντίνα και υπογράμμισε πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ανέρχονται σε 19.

Μιλώντας στο κροατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina, ο κ. Μίλιτς είπε ότι είναι απολύτως αναληθές το ηχητικό μήνυμα που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέροντας ότι η κροατική πρωτεύουσα θα τεθεί σε τέτοιο καθεστώς λόγω του κορωνοϊού. «Καλούμε όλους τους πολίτες να μην πιστέψουν τέτοιες αναληθείς και κακόβουλες πληροφορίες που διαταράσσουν άσκοπα το κοινό», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι αρχές ενημερώνουν τακτικά τους πολίτες σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού στην Κροατία.

Το ηχητικό μήνυμα που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι εντός 48 ωρών το Ζάγκρεμπ θα τεθεί σε καραντίνα και ότι ο αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον ιό δεν έχει ανακοινωθεί στους πολίτες.

Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Τι λένε οι ειδικοί για τον θάνατο του 66χρονου

Κορωνοϊός: Μέτρα για να μείνει η αγορά ζωντανή ζητά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

Κορωνοϊός: Η Νέα Υόρκη αναβάλλει την παρέλαση του Αγίου Πατρικίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης