Κορωνοϊός: Η Νέα Υόρκη αναβάλλει την παρέλαση του Αγίου Πατρικίου

Κορωνοϊός: Η Νέα Υόρκη αναβάλλει την παρέλαση του Αγίου Πατρικίου

Η Καλιφόρνια απαγορεύει τις συγκεντρώσεις 250 ανθρώπων και άνω ως τα τέλη του Μαρτίου - Μέλος του προσωπικού της Δημοκρατικής γερουσιάστριας των ΗΠΑ Μαρίας Κάντγουελ έχει μολυνθεί - Μέτρα ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας Ουάσιγκτον Τζέι Ινσλί

saint_patricks_day
Η πόλη της Νέας Υόρκης αποφάσισε να αναβάλλει την παραδοσιακή παρέλαση την ημέρα της γιορτής του Αγίου Πατρικίου, τη 17η Μαρτίου, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλέιζιο.

«Δεν ήταν εύκολο να πάρω αυτή την απόφαση, οπότε θα σας υποσχεθώ το εξής: πρόκειται για αναβολή, όχι για ακύρωση», είπε ο Ντε Μπλέιζιο.

Η μεγάλη γιορτή της ιρλανδικής κοινότητας της Αμερικής είθισται να προσελκύει μεγάλο πλήθος θεατών, ακόμη και δύο εκατομμύρια ανθρώπους, σε αυτή την πολύχρωμη παρέλαση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times, η παρέλαση γίνεται κάθε χρόνο ανελλιπώς τους δυόμισι αιώνες της ύπαρξης της: δεν την εμπόδισαν ούτε καν οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι.

«Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους περιορισμού της εξάπλωσης του ιού είναι ο περιορισμός των μεγάλων συγκεντρώσεων και των στενών επαφών, και χαιρετίζω το γεγονός ότι οι οργανωτές της παρέλασης φάνηκαν πρόθυμοι να συνεργαστούν στενά μαζί μας», σημείωσε από τη δική του πλευρά ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.

Αξιωματούχοι του δήμου της αμερικανικής μεγαλούπολης διαβεβαίωσαν πως η παρέλαση θα γίνει αργότερα φέτος και ότι η ημερομηνία θα ανακοινωθεί εν καιρώ. Τη Δευτέρα, ο δήμαρχος της Βοστόνης ανακοίνωσε από την πλευρά του την ακύρωση της παρέλασης την ημέρα του Αγίου Πατρικίου, που γενικά προσελκύει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ανθρώπους.
usa_corona

Η Καλιφόρνια απαγορεύει τις συγκεντρώσεις 250 ανθρώπων και άνω ως τα τέλη του Μαρτίου

Η Καλιφόρνια απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις 250 ανθρώπων και άνω ως τα τέλη του Μαρτίου σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του ξεσπάσματος του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε αργά χθες Τετάρτη το γραφείο του κυβερνήτη της πολιτείας Γκάβιν Νιούσομ.

Κλείσιμο
Οι υγειονομικοί ειδικοί στην πολιτεία συνέστησαν ότι οι μικρότερες εκδηλώσεις θα μπορούν να πραγματοποιηθούν αν οι διοργανωτές εφαρμόζουν μέτρα για την απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των συμμετεχόντων, προσθέτει το γραφείο του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας σε ανακοίνωσή του.

Περισσότερα από 1.200 κρούσματα του SARS-CoV-2 έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ και 38 θάνατοι. Η Καλιφόρνια κατέγραψε τον τέταρτο θάνατο ασθενούς χθες.

Μέλος του προσωπικού της Δημοκρατικής γερουσιάστριας των ΗΠΑ Μαρίας Κάντγουελ έχει μολυνθεί

Υπάλληλος στο γραφείο της Δημοκρατικής γερουσιάστριας Μαρίας Κάντγουελ επιβεβαιώθηκε πως έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες της.

Το πρόσωπο αυτό έχει τεθεί σε απομόνωση από τη στιγμή που παρουσίασε συμπτώματα και δεν ήρθε σε επαφή ούτε με τη γερουσιάστρια ούτε με άλλα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ έκτοτε, αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Η Κάντγουελ κλείνει το γραφείο της στην Ουάσινγκτον τουλάχιστον αυτή την εβδομάδα και το προσωπικό της θα εργάζεται εξ αποστάσεων. Προέτρεψε να υποβληθούν σε εξετάσεις και άλλους βοηθούς της, κατά την ανακοίνωσή της.

Η Μαρία Κάντγουελ εκλέγεται στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, η οποία συγκαταλέγεται σε αυτές που πλήττονται σκληρά από την επιδημία στις ΗΠΑ. Σε αυτήν καταγράφονται πάνω από το ένα τέταρτο των κρουσμάτων και οι 24 από τους 32 θανάτους στις ΗΠΑ.

Από την Κυριακή ως χθες Τετάρτη, τουλάχιστον επτά μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου ανακοίνωσαν πως τίθενται σε απομόνωση ή κλείνουν τα γραφεία τους διότι τα ίδια ή συνεργάτες τους ήλθαν σε επαφή με φορείς του ιού SARS-CoV-2.

Το αμερικανικό Κογκρέσο επιβεβαίωσε χθες Τετάρτη ότι η επιδημία οδήγησε στην απόφαση να ανασταλούν οι επισκέψεις πολιτών και τουριστών μέχρι τα τέλη του Μαρτίου τουλάχιστον. Ωστόσο, η έδρα των δύο σωμάτων του αμερικανικού κοινοβουλίου θα παραμείνει ανοικτή καθώς οι εργασίες του Κογκρέσου δεν έχουν ανασταλεί.
gerousia

Μέτρα ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας Ουάσιγκτον Τζέι Ινσλί

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας Ουάσιγκτον Τζέι Ινσλί απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις με συμμετοχή περισσότερων από 250 ανθρώπων στην περιοχή του Σιάτλ, ενώ δήλωσε πως σύντομα θα κλείσει όλα τα σχολεία, ενώ δεν απέκλεισε περιστασιακές απαγορεύσεις εισόδου, προκειμένου να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Οι περιορισμοί εφαρμόζονται στις αθλητικές διοργανώσεις, στις μουσικές συναυλίες, στις θρησκευτικές τελετές, αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις στην ευρύτερη περιοχή των Κομητειών Κινγκ, Σνόχομις και Πιρς του Σιάτλ.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι τα Δημοτικά σχολεία στο Σιάτλ θα κλείσουν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες αρχής γενομένης από σήμερα, προκειμένου να αποτραπεί η ευρεία εξάπλωση του κορονοϊού.

“Θα πολεμήσουμε αυτή την επιδημία με όποιο τρόπο μπορούμε και ο λόγος είναι ότι δεν θέλουμε να δούμε μία χιονοστιβάδα ανθρώπων να φτάνουν στα νοσοκομεία μας που έχουν περιορισμένες δυνατότητες,” δήλωσε ο Ινσλί στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το σύστημα υγείας είναι ενδεχόμενο να χρειαστεί να προσφέρει εντατική ιατρική θεραπεία σε χιλιάδες ασθενείς από τον κορωνοϊό, στους επόμενους μήνες.

Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός, Τραμπ: Το κλείσιμο των συνόρων για την Ευρώπη δεν αφορά τα εμπορεύματα

Κορωνοϊός-μέτρα: Αυτή είναι η ΠΝΠ για αναστολές πληρωμών, ειδικές άδειες και ματαίωση παρελάσεων

Κορωνοϊός στην Ταϊλάνδη: 11 νέα κρούσματα - 70 συνολικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης