Μέρκελ για κορωνοϊό: Η Γερμανία δεν κλείνει τα σύνορά της - Θα μπορούσε να μολυνθεί το 60%-70% του πληθυσμού

Μέρκελ για κορωνοϊό: Η Γερμανία δεν κλείνει τα σύνορά της - Θα μπορούσε να μολυνθεί το 60%-70% του πληθυσμού

Επικρίνει την «ασυντόνιστη δράση των ομοσπονδιακών κρατιδίων» στην ακύρωση γεγονότων - Είναι απαραίτητο να ακούμε τις συστάσεις των εμπειρογνωμόνων, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος - Θα μπορούσε να μολυνθεί το 60%-70% του πληθυσμού, πρόσθεσε

merkel_speech_ap
Η κυβέρνηση της Γερμανίας αρνείται να κλείσει τα σύνορά της εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού, όπως διευκρίνισε σήμερα η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ

«Στη Γερμανία πιστεύουμε ότι το κλείσιμο των συνόρων δεν αποτελεί επαρκές μέτρο στην καταπολέμηση του Covid- 19», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο και συνέχισε: «O κορωνοϊός είναι εδώ και πρέπει αυτό να το αναγνωρίσουμε», επis;hmane η καγκελάριος.

«Δεν υπάρχει ακόμα το εμβόλιο και η συμπεριφορά που είναι τώρα απαραίτητη, θα πρέπει να βασίζεται στις συστάσεις των εμπειρογνωμόνων», προσθέτει η Γερμανίδα καγκελάριος.

Η Μέρκελ κάλεσε τους συμπολίτες να επιδείξουν αλληλεγγύη και συνέπεια για όσο χρειαστεί. Επιπλέον, επέκρινε την ασυντόνιστη δράση μεταξύ των ομοσπονδιακών κρατιδίων σχετικά με το αν θα πρέπει να ακυρωθούν μεγάλα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα.

«Ειδικότερα, το Βερολίνο, το οποίο αρχικά δεν ήθελε να ακυρώσει σημαντικά γεγονότα, της προκάλεσε έκπληξη», όπως είπε.

Απαιτείται πανευρωπαϊκή συντονισμένη προσέγγιση


Αναφορικά με τις οικονομικές συνέπειες, η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι απαιτείται μία «συντονισμένη προσέγγιση» όλων των ευρωπαϊκών κρατών - μελών.

Σύμφωνα με την Γερμανίδα καγκελάριο, σε γενικές γραμμές, το γερμανικό κράτος πρόνοιας, είναι καλά προετοιμασμένο για τις μελλοντικές προκλήσεις.

Αναφερόμενη στην Ιταλία τόνισε: «Ευχόμαστε ειλικρινά ότι τα σκληρά μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί από την κυβέρνηση της Ρώμης, θα φέρουν μια αλλαγή προς το καλύτερο».

Επιπλέον, δήλωσε πως «θα πρέπει να εξοικονομήσουμε χρόνο», υπογραμμίζοντας ότι απαιτούνται δραστικά βήματα.

«Οι πολιτικοί, η αστυνομία και οι ιατρικές υπηρεσίες πρέπει να παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο λειτουργικές και η οικονομία δεν πρέπει να υποφέρει πολύ. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Δεν είναι πρόβλημα εάν δεν διεξαχθεί ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι», πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Η ίδια τόνισε ότι τίθενται πολλά θέματα σχετικά με την εξαγωγή ιατρικών ειδών, διότι η Γερμανία είναι χώρα εξαγωγής.

«Κάποιος πρέπει να ελέγξει εάν οι εξαγωγές φτάνουν «στα σωστά σημεία», δήλωσε η Μέρκελ και όπως είπε, έχει ήδη ενημερώσει γι΄αυτό τους Ευρωπαίους εταίρους.

Θα μπορούσε να μολυνθεί το 60%-70% του πληθυσμού

Επικαλούμενη ειδικούς, η Γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε ότι το 60% με 70% του πληθυσμού στη Γερμανία θα μπορούσε να μολυνθεί από τον Covid - 19. Οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένα, τόνισε.

«Δεν επιβαρύνουμε το σύστημα υγείας μας», όπως είπε και πρόσθεσε ότι  «η εξάπλωση του ιού πρέπει να επιβραδυνθεί». Η ίδια πάντως παραδέχτηκε ότι ένα από τα αρνητικά πράγματα που συμβαίνουν είναι κλοπή απολυμαντικών από τα νοσοκομεία.

«Το κράτος θα πρέπει να αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα, ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ότι πρέπει να γίνουν πιο υπεύθυνοι».

Νωρίτερα, η εφημερίδα Rheinische Post ανέφερε ότι υπάρχει και τρίτος νεκρός στη Γερμανία, στην περιοχή Χάινμπερ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός – Γερμανία: «Το 60%-70% στη χώρα θα νοσήσουν» φέρεται ότι είπε η Μέρκελ

Κορωνοϊός - Γερμανία: Η θεραπεία για τη νόσο ίσως βασιστεί σε φάρμακα κατά του Έμπολα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης