Κορωνοϊός: Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχωρεί σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ    

Κορωνοϊός: Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχωρεί σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ    

Αναστάτωση στη Γερμανία από την επιδημία του κορωνοϊού και με τη δήλωσή της ότι θα νοσήσει σχεδόν το 70% του πληθυσμού

angelamerkelkoronoios
Tα πάνω - κάτω στη Γερμανία έχει φέρει η πρόβλεψη - βόμβα της Άνγκελα Μέρκελ ότι, περίπου 58 εκατομμύρια συμπολίτες της- δηλαδή το 70% του πληθυσμού- θα νοσήσει τις επόμενες ημέρες από τον κορωνοϊό.  

Η Γερμανίδα Καγκελάριος πήρε χθες επισήμως θέση για το φλέγον θέμα, αν και μέχρι τώρα, ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν, ακολουθεί μία συντηρητική πολιτική σε ότι αφορά τα προληπτικά μέτρα ακυρώνοντας τα μεγάλα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα και συμβουλεύοντας τους πολίτες να αποφεύγουν τις συναθροίσεις και να είναι ιδιαίτερα σχολαστικοί με το θέμα της υγιεινής των χεριών.  

Σήμερα, η Γερμανίδα Καγκελάριος θα παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου για την μέχρι τώρα εξάπλωση του ιού στη χώρα απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό «Focus». Στο Βερολίνο, η Μέρκελ θα έχει στο πλευρό της τον υπουργό Υγείας, Γενς Σπαν και τον επικεφαλής του επιδημιολογικού ινστιτούτου «Robert Koch», Λόταρ Βίλερ. Η Καγκελάριος αναμένεται επίσης να αναφερθεί και στις χθεσινές ανακοινώσεις της προέδρου της Κομισιόν μετά την τηλεδιάσκεψη των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.  

Από την πλευρά της, η Μέρκελ εξήρε την αναγκαιότητα πρόσθετων κονδυλίων αλλά και των ευρωπαϊκών και διεθνών προσπαθειών για την ανάπτυξη ενός εμβολίου. Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να υπάρχει μία πιο συντονισμένη δράση σε ότι αφορά τον μετριασμό των οικονομικών επιπτώσεων της επιδημίας.   

Αύριο, όπως αποκαλύπτει ο ιστότοπος "RedaktionsNetzwerk Deutschland", η Μέρκελ θα συγκαλέσει εκτάκτως μία σύνοδο για τον Covid-19 στην Καγκελαρία με τη συμμετοχή εκπροσώπων εργοδοτών και συνδικάτων. Η ίδια θέλει να τους συμβουλεύσει για τη λήψη περαιτέρω μέτρων για την καταπολέμηση του κορωνοιού. Η ατμομηχανή της Ευρωζώνης έχει ήδη καταγράψει πάνω από 1500 επιβεβαιωμένα κρούσματα και δύο νεκρούς από τον Covid- 19.      

Η χθεσινή δήλωση της Μέρκελ κεκλεισμένων των θυρών, σε συνεδρίαση της Κ.Ο των Χριστιανοδημοκρατών ότι, το 60% με 70% των πολιτών στη  Γερμανία θα μολυνθεί από τον ιό έκανε ιδιαίτερη αίσθηση. Την ώρα που ακούστηκαν τα λόγια αυτά από τα χείλη της, επικράτησε σιγή, όπως σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος.    

Κλείσιμο
Κάνοντας μία δυσοίωνη πρόβλεψη, η Καγκελάριος μπήκε στα χωράφια του αρμόδιου υπουργού λαμβάνοντας για πρώτη φορά θέση για το επίμαχο θέμα. Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε: «Με τον κορωνοϊό αντιμετωπίζουμε μια πρόκληση που δεν είχαμε ποτέ πριν. Τώρα εξαρτάται πραγματικά από εμάς. Το βάρος πέφτει στον Γενς Σπαν. Τα πάει πραγματικά καλά. Αυτό αποτελεί επίσης κίνητρο για το εγγύς μέλλον. Επειδή η κρίση, φυσικά, δεν έχει τελειώσει ακόμα».   

Η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει και αύξηση της ανησυχίας των πολιτών, με αποτέλεσμα μόνο την περασμένη εβδομάδα να έχουν γίνει περισσότερες από 35.000 εξετάσεις μόνο σε ιδιωτικά ιατρεία συμβεβλημένα με τα ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η Γερμανία έχει σήμερα τη δυνατότητα να διενεργεί περίπου 12.000 τεστ την ημέρα.    

Ενόψει πάντως της αυξανόμενης ανασφάλειας των πολιτών και των διαφόρων θεωριών που διακινούνται, το Συνδικάτο της Αστυνομίας ζήτησε χθες με ανακοίνωσή του «περισσότερη ηγετική στάση» και συχνότερες δημόσιες τοποθετήσεις από την πλευρά της Καγκελαρίου. «Σε εποχές αβεβαιότητας, οι άνθρωποι χρειάζονται από την πολιτική ηγεσία τους διαφάνεια στην ενημέρωση, κατανοητές οδηγίες και ξεκάθαρη γλώσσα. Από την Καγκελάριο θα περιμέναμε τώρα να προχωρήσει μπροστά, να αποδείξει την δύναμή της και να δώσει τα απαραίτητα παραδείγματα», αναφέρει το Συνδικάτο της Αστυνομίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης