Κορωνοϊός: Η διεθνής κοινότητα δίνει διπλή μάχη για να βάλει φρένο στην εξάπλωσή του

Κορωνοϊός: Η διεθνής κοινότητα δίνει διπλή μάχη για να βάλει φρένο στην εξάπλωσή του

Η διεθνής κοινότητα προσπαθεί να βάλει φρένο στη εξάπλωση του Covid- 19 και να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν ελλείψεις σε μάσκες - Πολλές χώρες λαμβάνουν μέτρα για την επάρκεια των προστατευτικών μασκών και την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας

22374643
Την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγεία προειδοποιεί ότι ο κορωνοϊός είναι πιο φονικός από τη γρίπη, όμως μπορεί να περιοριστεί, η διεθνής κοινότητα δίνει διπλή μάχη: η πρώτη αφορά τον περιορισμό των κρουσμάτων που ξεπερνούν παγκοσμίως τις 93.000 ενώ οι νεκροί τους 3.200 και η άλλη αφορά τις προστατευτικές μάσκες.

Πολλές χώρες λαμβάνουν μέτρα για να εξασφαλίσουν την επάρκεια των προστατευτικών μασκών και να φρενάρουν την αισχροκέρδεια.

Η Γαλλία είναι μία από τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες, μαζί με την Ιταλία και τη Γερμανία, που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία του Covid-19.

Με τέσσερις θανάτους και περισσότερα από 220 επιβεβαιωμένα κρούσματα, η χώρα προετοιμάζεται για μεγαλύτερη εξάπλωση της ασθένειας.

Κλείσιμο
Η γαλλική κυβέρνηση θα επιτάξει τις μάσκες προστασίας κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού με στόχο να διασφαλίσει την πρόσβαση σε αυτά τα προϊόντα στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τους ασθενείς που μολύνονται από τον Covid-19.

Στη Ρωσία, οι αρχές ανέστειλαν την εξαγωγή προστατευτικών μασκών και ιατρικού εξοπλισμού περιλαμβανομένων των προστατευτικών στολών, σύμφωνα με διάταγμα το οποίο δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης. Με βάση το σχετικό διάταγμα, δεν επηρεάζονται οι εξαγωγές που γίνονται για ανθρωπιστικούς λόγους αλλά ούτε και η μεταφορά αυτών των ειδών από ταξιδιώτες που μεταβαίνουν στο εξωτερικό. Η απαγόρευση στις εξαγωγές, που ισχύει ως την 1η Ιουνίου, έχει στόχο «να διασφαλίσει την προστασία της ανθρώπινης ζωής και υγείας» και αφορά, εκτός από τις μάσκες, τα προστατευτικά γυαλιά, τις ιατρικές μπλούζες και στολές, τις γάζες, τα γάντια και τα αντισηπτικά.

Στο μεταξύ, σήμερα καταγράφηκαν τα πρώτα κρούσματα σε Ιράκ και Πολωνία την ώρα που στη Βρετανία ο στρατός βρίσκεται σε συναγερμό με τις αρχές να προεξοφλούν ότι θα υπάρξουν νεκροί από τον κορωνοϊό.

Μπορεί ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον να ισχυρίζεται ότι ο ίδιος δεν αποφεύγει τις χειραψίες, όμως ο ίδιος συμβουλεύει τους συμπολίτες του να αλλάξουν συνήθειες τους σε ότι αφορά την κοινωνική τους ζωή, τουλάχιστον για τρεις μήνες.

Ορίζοντας ένα «σχέδιο μάχης» για την αντιμετώπιση μιας πιθανής επιδημίας, ο Τζόνσον προειδοποίησε τους Βρετανούς ότι καλό θα ήταν να «αποφεύγουν τις επαφές εκτός εργασίας και σχολείου» . Μία λύση θα ήταν να σταματήσουν να τρώνε σε εστιατόρια, να μην πηγαίνουν σε μπαρ, να μην συνωστίζονται σε εμπορικά κέντρα και να αποφεύγουν τις εκδηλώσεις.


Σε δηλώσεις του στο Sky News, ο καθηγητής, Κρις Γουίτι , επικεφαλής των βρετανικών υπηρεσιών τόνισε: «Νομίζω ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν περισσότερα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και αναμένουμε θανάτους». Μέχρι στιγμής τα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχονται σε 53.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης