Συρία, μαίνεται η κόλαση πολέμου: Σκοτώθηκαν 16 μαχητές του Άσαντ σε τουρκικές επιδρομές

Συρία, μαίνεται η κόλαση πολέμου: Σκοτώθηκαν 16 μαχητές του Άσαντ σε τουρκικές επιδρομές

Η Τουρκία έχει ζητήσει από τις ΗΠΑ πυραύλους Patriot για να πολεμήσει στη Συρία - Από τις επιχειρήσεις των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων έχουν σκοτωθεί 55 Τούρκοι στρατιώτες

xalepi
Το απόλυτο χάος επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη βορειοδυτική επαρχία της Συρίας, Ιντλίμπ, με την Τουρκία να απαντά ξανά στις βολές του καθεστώτος Άσαντ. Σε νέα της απάντηση σκότωσε 16 στρατιώτες του συριακού στρατού, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Την Πέμπτη το βράδυ, κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας εξαπέλυσαν αεροπορική επίθεση σε θέσεις που έχει καταλάβει δίχως άδεια ο στρατός της Τουρκίας στην Ιντλίμπ. Αποτέλεσμα του βομβαρδισμού ήταν να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 33 Τούρκοι στρατιώτες και άλλοι 36 να τραυματιστούν.

Τούρκος αξιωματούχος με δηλώσεις του στον Spiegel, ανεβάζει σε 50 τον αριθμό των Τούρκων που σκοτώθηκαν και σε 100 τους τραυματίες, ενώ αναφορές από το νοσοκομείο στην περιοχή Reyhanli, κάνουν λόγο για 65 Τούρκους στρατιώτες νεκρούς.

Σύσκεψη συγκάλεσε εκτάκτως ο Ταγίπ Ερντογάν, ενώ τηλεφωνική συνομιλία είχε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

 «Καταστρέψαμε εγκατάσταση με χημικά έξω από το Χαλέπι» είπαν οι Τούρκοι

Η Τουρκία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι κατέστρεψε «μια εγκατάσταση χημικών όπλων» του καθεστώτος της Δαμασκού στη βορειοδυτική Συρία, σε αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές στις οποίες σκοτώθηκαν περισσότεροι από 30 Τούρκοι στρατιώτες την Πέμπτη.

Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο οι τουρκικές δυνάμεις κατέστρεψαν «μια εγκατάσταση χημικών όπλων που βρισκόταν 13 χιλιόμετρα νότια του Χαλεπιού, καθώς και μεγάλο αριθμό άλλων στόχων του καθεστώτος», δήλωσε στους δημοσιογράφους υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Κλείσιμο
Ωστόσο, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα έπληξε το στρατιωτικό αεροδρόμιο Κουέιρες, ανατολικά του Χαλεπιού, όπου δεν υπάρχουν χημικά όπλα.

Η Δαμασκός έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα μετά το 2011, όταν ξέσπασε η κρίση στη Συρία, ότι έχει κάνει χρήση χημικών όπλων, κάτι που η ίδια αρνείται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης