Κορωνοϊός, Ρώμη: Αποφασίστηκε ότι οι Ιταλοί μπορούν να ταξιδέψουν κανονικά

Κορωνοϊός, Ρώμη: Αποφασίστηκε ότι οι Ιταλοί μπορούν να ταξιδέψουν κανονικά

Συνάντηση του Ιταλού υπουργού Υγείας με έξι ομολόγους του - Σε ό,τι αφορά τυχόν μεγάλες, μαζικές εκδηλώσεις, θα αποφασίζεται κατά περίπτωση αν θα πρέπει ή όχι να ακυρώνονται

000_1PB2EL
Πανικός έχει κυριεύσει μεγάλο μέρος της γειτονικής Ιταλίας, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού, με τους νεκρούς να ανερχόνται πλέον στους 11 και τα κρούσματα να είναι πια εκατοντάδες. Το μέτρο σχετικά με το κλείσιμο των συνόρων άρχισαν να επεξεργάζονται ορισμένες χώρες μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις στην Ιταλία, ωστόσο ο υπουργός υγείας της χώρας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, έπειτα από τη συνάντηση που είχε στη Ρώμη με τους ομολόγους του από έξι ευρωπαϊκές χώρες και την αρμόδια Ευρωπαία επίτροπο Στέλλα Κυριακίδη, δήλωσε ότι οι Ιταλοί μπορούν να συνεχίζουν να ταξιδεύουν.

«Οι υπουργοί των χωρών που συνορεύουν χερσαία με την χώρα μας συμφώνησαν ότι το κλείσιμο των συνόρων θα ήταν υπερβολικό μέτρο», είπε χαρακτηριστικά ο Σπεράντσα.

Ο Ιταλός υπουργός συμπλήρωσε ότι η απόφαση της κυβέρνησης Κόντε να σταματήσει τις πτήσεις από και προς την Κίνα, πριν από τρεις εβδομάδες, ήταν κάθε άλλο παρά λανθασμένη.

Παράλληλα, στη συνάντηση της Ρώμης συμφωνήθηκε ότι η ιταλική κυβέρνηση θα πληροφορεί συνεχώς τους Ευρωπαίους εταίρους της, σχετικά με την στρατηγική της για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό του ιού.

Οι ειδήμονες και οι υπουργοί των διαφόρων χωρών θα παραμείνουν σε διαρκή επαφή, για να αποφασίζουν ποιες είναι οι καταλληλότερες πρωτοβουλίες που θα πρέπει να ληφθούν στο μέλλον.

Σε ό,τι αφορά τυχόν μεγάλες, μαζικές εκδηλώσεις, θα αποφασίζεται κατά περίπτωση αν θα πρέπει ή όχι να ακυρώνονται και θα καταβληθεί προσπάθεια με στόχο να δίδονται ομοιογενείς πληροφορίες στα διάφορα συνοριακά φυλάκια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης