Ιταλία: «Μεταφράστηκε λάθος, ο πελάτης μου δεν είναι δολοφόνος» λέει δικηγόρος

Ιταλία: «Μεταφράστηκε λάθος, ο πελάτης μου δεν είναι δολοφόνος» λέει δικηγόρος

Ο συνήγορος υπεράσπισης αναφέρθηκε στην υποτιθέμενη ομολογία πελάτη του περί δολοφονίας καραμπινιέρου 

carabinieri
Η υποτιθέμενη ομολογία νεαρού Αμερικανού ο οποίος σκότωσε πέρσι το καλοκαίρι καραμπινιέρο όταν εκείνος παρενέβη σε αγοραπωλησία ναρκωτικών οφείλεται σε «μεταφραστικό λάθος», υποστήριξε ο Ιταλός συνήγορος του κατηγορουμένου.

Ο Φίνεγκαν Λι Έλντερ, ο φερόμενος ως δράστης και ο φίλος του, ο Γκράμπριελ Νατάλι-Χιορθ, που κατηγορείται για συνέργεια στον φόνο του καραμπινιέρου Μάριο Τσερτσιέλο, θα δικαστούν στις 26 Φεβρουαρίου στη Ρώμη.

Το περασμένο φθινόπωρο διέρρευσαν και δημοσιεύτηκαν στον Τύπο αποσπάσματα από μια συνομιλία που είχε ο Έλντερ με τον πατέρα του στη φυλακή. Σύμφωνα με αυτά, ο νεαρός φαινόταν να γνώριζε ότι ο 35χρονος Τσερτσιέλο ήταν αστυνομικός, μολονότι φορούσε πολιτικά.

Η λέξη - «φωτιά»

«Η συζήτηση αυτή παρουσιάστηκε σαν απόδειξη ότι (οι δύο Αμερικανοί) γνώριζαν» ότι ο Τσερτσιέλο ήταν αστυνομικός, είπε ο Ρενάτο Μπορζόνε, ο δικηγόρος του Έλντερ. Όμως το απόσπασμα αυτής της συζήτησης που δόθηκε στην εισαγγελία «ήταν κακομεταφρασμένο και δεν περιείχε όλα τα στοιχεία», πρόσθεσε, ζητώντας να γίνει εκ νέου μετάφραση του διαλόγου, από έναν ανεξάρτητο ειδικό που θα οριστεί από το δικαστήριο.

Ο Μπορζόνε έφερε ως παράδειγμα τη λέξη «tank», που υποτίθεται ότι χρησιμοποίησε ο Έλντερ και στην αργκό σημαίνει «περιπολικό». Όμως στην πραγματικότητα ο νεαρός είχε πει «bank», δηλαδή «τράπεζα», αναφερόμενος στο μέρος όπου βρισκόταν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, ο Έλντερ είπε στον πατέρα του ότι οι αστυνομικοί δεν δήλωσαν την ιδιότητά τους, ούτε έδειξαν το σήμα τους. Η φράση αυτή δεν περιλαμβάνεται στη μετάφραση που δόθηκε στην εισαγγελία.

Κλείσιμο
Οι ανακριτικές αρχές υποστηρίζουν ότι οι δύο έφηβοι, είχαν πει μπίρες και άλλα αλκοολούχα ποτά –ο Έλντερ είχε πάρει και αγχολυτικά χάπια– όταν έκλεψαν το σακίδιο ενός «μεσάζοντα» που τους είχε φέρει σε επαφή με έναν έμπορο ναρκωτικών. Το έκαναν αυτό αφού ανακάλυψαν ότι η κοκαΐνη που μόλις είχαν αγοράσει ήταν στην πραγματικότητα ασπιρίνη. Ζητούσαν 100 ευρώ και ένα γραμμάριο κοκαΐνης για να επιστρέψουν το σακίδιο, αλλά ο μεσάζοντας κάλεσε την αστυνομία.

Ο Τσερτσιέλο, που μόλις είχε επιστρέψει στη δουλειά από τον μήνα του μέλιτος, πήγε στο «ραντεβού» μαζί με έναν συνάδελφό του, επίσης με πολιτικά. Οι δύο έφηβοι ισχυρίζονται ότι τους πέρασαν για εμπόρους ναρκωτικών και ακολούθησε μια συμπλοκή, κατά την οποία ο Έλντερ μαχαίρωσε πολλές φορές και σκότωσε τον Τσερτσιέλο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης