Γερμανία: Ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν έθεσε επισήμως υποψηφιότητα για την προεδρία του CDU

Γερμανία: Ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν έθεσε επισήμως υποψηφιότητα για την προεδρία του CDU

Είναι ο πρώτος που θέτει επισήμως την υποψηφιότητά του για την προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών

d24976c6a87fdddfcf9608af9dac0f98v1_max_755x425_b3535db83dc50e27c1bb1392364c95a2
Ο βουλευτής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Νόρμπερτ Ρέτγκεν είναι ο πρώτος που ανακοινώνει επισήμως την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος.

Ο 54χρονος πολιτικός από τη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την πρόθεσή του σε επιστολή του προς την απερχόμενη πρόεδρο του CDU Ανεγκρέτ Κραμπ- Κάρενμπάουερ, όπως ανέφερε η εφημερίδα Rheinische Post.

Ο Ρέτγκεν, που είναι επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Μπούντεσταγκ και ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός Περιβάλλοντος από το 2009 ως το 2012, αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου από το Βερολίνο στις 11:00 τοπική ώρα (12:οο ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με τη Rheinische Post, ο Ρέτγκεν στην επιστολή του αναφέρει ότι είναι απολύτως πεπεισμένος πως αυτό που διακυβεύεται είναι πολύ μεγαλύτερο από την προεδρία του κόμματος. «Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που διακυβεύεται το μέλλον του CDU και τι αυτό σημαίνει για τη σταθερότητα της Γερμανίας».

Εξάλλου το μεσημέρι η Κραμπ - Κάρενμπάουερ πρόκειται να ξεκινήσει τις συνομιλίες της με τους υποψήφιους για την προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών. Αρχικά αναμένεται να συναντηθεί με τον Φρίντριχ Μερτς, από το περιβάλλον του οποίου έχει γίνει γνωστό ότι προτίθεται να είναι υποψήφιος. Αύριο Τετάρτη η Κραμπ- Κάρενμπάρουερ είναι προγραμματισμένο να έχει συνομιλίες με τον Άρμιν Λάσετ και τον Γενς Σπαν, δύο ακόμη στελέχη του CDU που θεωρούνται φαβορί για την προεδρία του κόμματος.

Στο παρελθόν ο Ρέτγκεν θεωρούνταν κάποιος που θα μπορούσε να συνεργαστεί με τους Πράσινους, το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα αυτή τη στιγμή στη Γερμανία, μετά το CDU.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης