Ο Ευρωπαίος Επίτροπος που θεωρεί ότι η Ελλάδα ευθύνεται για την κατάσταση του προσφυγικού στα νησιά του Αιγαίου

maxresdefault

«H Eλλάδα ευθύνεται για την κατάσταση στα ελληνικά νησιά» δηλώνει σε γερμανικά ΜΜΕ ο Γιάνεζ Λέναρτσικ

Το... μπαλάκι στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά την υπάρχουσα κατάσταση στα ελληνικά νησιά με τους πρόσφυγες ρίχνει ο αρμόδιος επίτροπος της Ε.Ε σε θέματα διαχείρισης κρίσεων Γιάνεζ Λέναρτσικ.

Σε συνέντευξή του σε γερμανικές εφημερίδες του μιντιακού ομίλου «Funke», o 53χρονος Σλοβένος αξιωματούχος που τον εμπιστεύεται τυφλά η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καλεί την χώρα μας να κάνει περισσότερα για τη βελτίωση των συνθηκών στα νησιά του Αιγαίου.

«Τα τελευταία χρόνια, η Ε.Ε έχει ενισχύσει την Ελλάδα με πολλά εκατομμύρια ευρώ για να βελτιώσει το σύστημα ασύλου και την μεταχείριση των προσφύγων», υποστηρίζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Αν και πρόσθεσε ότι η Ε.Ε δεν πρέπει να αφήσει μόνη της την ελληνική κυβέρνηση στη αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, ξεκαθάρισε πως η χώρα μας φέρει την ευθύνη για να υπάρξει βελτίωση στις συνθήκες διαβίωσης στα ελληνικά νησιά με τους υπερπλήρεις προσφυγικούς καταυλισμούς.

«Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να πω ότι η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για τη βελτίωση της κατάστασης στα ελληνικά νησιά», δήλωσε ο Σλοβένος Επίτροπος της ΕΕ.

Ο ίδιος πάντως δεν είναι αρνητικός σ' ένα νέο ευρωπαικό πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα.

«Είμαι ανοιχτός σε μια περαιτέρω οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα εάν τα κράτη μέλη επιλέξουν κάτι τέτοιο», τόνισε ο Σλοβένος αξιωματούχος.

«Αλλά η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στους προσφυγικούς καταυλισμούς στα ελληνικά νησιά είναι κατά κύριο λόγο ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης», υπογράμμισε. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην κατασκευή κέντρων υποδοχής και διαδικασιών χορήγησης ασύλου.

«Μόνο το 2015 έως το 2018, όταν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες κι μετανάστες έφθασαν από τις τουρκικές ακτές στα νησιά του Αιγαίου, η Ε.Ε βοήθησε και με ανθρωπιστική βοήθεια», δήλωσε ο Λενάρτσικ. «Τώρα υπάρχουν και άλλοι μηχανισμοί που έχουν τεθεί σε λειτουργία», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ (23)

Ξεαγύριγος

Η λύση είναι μία .... Κρατάς όσους είναι στα νησιά σε κλειστά κέντρα και δεν κουνιέται κανείς. Βάζεις εκεί και τους καινούργιους επενδυτές , ώστε να πάει το μήνυμα στα φιλαράκια τους απέναντι. Κάνεις φράχτη στον Έβρο και φυλάγεις όσο μπορείς τη θάλασσα. Αυτούς που είναι στην περίφημη ενδοχώρα του Μητσοτάκη, με πρώτους και καλύτερους αυτούς που σφάζονται κάθε βράδυ, τους οργανώνεις και τους στέλνεις στην Σλοβενία. Ύστερα βγαίνεις και σκούζεις ότι οι Σλοβένοι ευθύνονται για τις κακές συνθήκες διαβίωσης των κατατρεγμένων που πήγαν εκεί για μια καλύτερη ζωή και για τα όνειρά τους και απαιτείς να τους δώσουν τζάμπα μεζονέτες, λοφτ και ρετιρέ με θέα λίμνες και ποτάμια για να μην ψυχοπαλκώνονται μακριά απ' την πατρίδα τους, απαιτείς ψυχολόγους για τα καημένα τα προσφυγάκια τα εικοσιπεντάχρονα τα ασυνόδευτα, απαιτείς να μπουν στα σχολεία σε τάξεις ανάλογα με την ηλικία κι ας μην ξέρουν γρυ από γλώσσα. Βρίσκεις και τρεις γριές και τις φωτογραφίζεις να ταΐζουν με το μπιμπερό ένα προσφυγάκι που θα έχει γεννηθεί στον δρόμο για το όνειρο και αφού τους πεις ένα μεγάλο "μπράβο, διδάξατε ανθρωπια. Σώνετε το κύρος της ΕΕ" και υποσχεθείς ότι θα πάρουν το Νόμπελ, την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια δια της γνωστής μεθόδου στρίβειν δια του αρραβώνος. Σατανικό εεε;;;;;

Ριχάρδος

Φυσικά κι ευθύνεται η Ελλάδα. Πού τους δέχεται. Μπορούμε να τους στείλουμε στην πατρίδα του Επιτρόπου να τους φερθούν καλύτερα. Καμμία αντίρρηση.

Σλοβένος γύφτος

Μωρέ καλά σας είχαν οι Σταλίνες πίσω από το παραπέτασμα

Ξενιστης

Ο Τσιπρας του είπε να τα πει του έδωσε δολάρια γιατι ειναι μπαγκλαντεσιολαγνος και μισεί την αθενς βοις

Κόναν

Εντάξει πολιτικό think tank και τα ΤΡΟΛ του ΣΥΡΙΖΑ πάει πολύ !!! Από πότε παλληκάρια ; Φροντηστήρια ποιός κάνει μετά την απώλεια Λαφαζάνωφ ; Ο σύντροφος Καρανίκας ή Πετσίτης ; Αφήστε τους Σέρβους κ’ τους βόρειους γείτονες ! Δεν σας είπαν ότι έγινε εμφύλιος εκεί κ’ χωρίστηκαν σε κρατίδια κ’ έχουν σφαγεί μεταξύ τους ! Σερβία - Κροατία- Σλοβενία - Μαυροβούνιο - Σκόπια , έχουν χωρίσει τα τσανάκια τους κ’ αν πας καλά με τον ένα , σε κοιτά στραβά ο άλλος ! Αστε λοιπόν τους δεξιούς - κεντρώους - πασόκους κοκ να κάνουν δουλειά τους — εσείς οι κουμουνιστές απλά είστε διεθνιστές κ’ ως τέτοιοι Απάτριδες και Ανθέλληνες , όπως στον Πόλεμο , την Κατοχή κ’ τον Εμφύλιο ! Ποτέ δεν ήσαστε με την Ελλάδα , με το Κόμμα ήσαστε κ’ γι’ αυτό πολεμήσατε τότε , αυτό κάνετε κ’ τώρα !!! Ο Σλοβένος κάνει κ’ λέει αυτό που συμφέρει την πατρίδα του . Εμείς είμασταν λάθος όταν ψηφίσαμε την εισδοχή τους χωρίς δέσμευση τους , γνωστού οντι , ότι είναι φιλογερμανοί κ’ φιλότουρκοι κ’ φυσικά ανθέλληνες ! Τώρα κ’ εμείς πρέπει να δούμε τη δική μας πολιτική κ’ να μην περιμένουμε χέρι βοήθειας από Σλοβένους κ’ να μυξοκλαίμε , όταν ακόμα κ’ μεταξύ μας δεν μπορούμε να παράξουμε ορθή πολιτική !!!

Μακ

Φτάσαμε να μας συμβουλεύουν και σλοβένοι, οι οποίοι σημειωτέον δεν θα τους πείραζε καθόλου να έρθουν και οι ίδιοι ως πρόσφυγες στην Ελλάδα. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ.

Max

Δεν τα ξέρεις καλά τα μερομήνια. Το επίπεδο της Σλοβενίας είναι 3 φορές καλύτερο από της Ελλάδας.

Περσέας

Αντε βρε βλακα θα μας κάνεις υποδείξεις! Εάν δεν σου αρέσει πάρτους στη χώρα σου, αρκετά ανεχόμαστε τις φιλοσοφίες σας

Η Βουλγαρία

γιατί δεν περνάνε στην Βουλγαρία, αλλά μόνο Ελλάδα; Ξέρει κανείς; Γιατί δεν περνάνε οι Μαροκινοί, Αλγερινοί στην Ισπανία και κάνουν τον γύρω της Μεσογείου, για να περάσουν σε Ελλάδα; Υπάρχει κάτι, που δεν ξέρουμε; Μας κρύβουν κάτι; Πόσα είναι τα λεφτά Άρη;

Βασίλης

.? Ποια λεφτε ρε φίλε? Απλά στην Ελλάδα μπορεί να ζήσει το όνειρο κάθε κακοποιός χωρίς να τον ενοχλούν... Γεμισε το ιστορικό κέντρο με αραπαδες που πουλούν τα κλεμμένα παράνομα σε πάγκους και το κράτος τους κοιτα και δεν αντιδρά

Α ρε Τσίπρας πού σας χρειάζεται

να ανοίξει τα σύνορα να σας έρχονται προς τα πάνω.

Θα φάμε καλά

Θα πληρώσουμε πολύ ακριβά τον αντισλαβισμό που διαφημίζουν "μακεδονομάχοι", δεξιοί "πατριώτες" ,παπάδες και όλα τα υπόλοιπα απολιθώματα της χώρας μας.

kyriakos

Οι Σλάβοι είναι, όπως όλοι, χωρισμένοι στα δύο. Είναι αξιότιμοι κι έντιμοι φίλοι μας και σύμμαχοί μας. Οι δεσμοί μας είναι άρρηκτοι. Ειναι τίμιοι κι εργατικοί άνθρωποι. Είναι κι άλλοι που συνεργαστηκαν με τους Γερμανούς κι εχους φιλίες με τους Τούρκους. ΔΕΝ θα αλλάξουμε ΕΜΕΙΣ για να ικανοποιησουμε αυτούς που θέλουν το κακό μας. Όσοι είναι φίλοι είναι φίλοι κι όσοι δεν είναι φίλοι δεν είναι φίλοι. Απλά πράγματα. Αληταρα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης