ΗΠΑ: Ο νικητής της Αϊόβα, Πιτ Μπούτιτζιτζ «πονοκεφαλιάζει» τους υποψηφίους για το χρίσμα των Δημοκρατικών

ΗΠΑ: Ο νικητής της Αϊόβα, Πιτ Μπούτιτζιτζ «πονοκεφαλιάζει» τους υποψηφίους για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Αύριο οι προκριματικές στο Νιου Χάμσαϊρ - Η διαδικασία στην Αϊόβα μετατράπηκε σε φιάσκο για το κόμμα καθώς επισκιάστηκε από τη μεγάλη καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων

buttigieg_1
Τα... γυαλιά στις παλιές καραβάνες έβαλε ο δήμαρχος του Σάουθ Μπεντ της Ιντιάνα, Πιτ Μπούτιτζιτζ, καθώς κατάφερε να εκλεγεί νικητής -έστω και με μικρή διαφορά- στις προκριματικές εκλογές της Αϊόβα.

Οι υποψήφιοι για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, έχοντας στο μυαλό τους τις αυριανές προκριματικές στο Νιου Χαμσάιρ, βάζουν τα δυνατά τους επαναλαμβάνοντας το επιχείρημα ότι η πολιτική απειρία του Μπούτιτζιτζ θα έθετε το Δημοκρατικό Κόμμα «σε κίνδυνο», αν λάβει τελικά το χρίσμα.

Στην Αϊόβα, ο δηλωμένος ομοφυλόφιλος Μπούτιτζιτζ προηγείται του Σοσιαλιστή Μπέρνι Σάντερς με διαφορά δύο αντιπροσώπων (δηλαδή 14 έναντι 12), ενώ στην τρίτη θέση ακολουθεί η Γερουριαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν με οκτώ αντιπροσώπους.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καταλαμβάνει την ταπεινωτική τέταρτη θέση με έξι αντιπροσώπους.

Κλείσιμο
Στην τελευταία ψηφιακή του διαφήμιση, ο Μπάιντεν χλευάζει τον Μπούτιτζιτζ ως αδύναμο, που ασχολήθηκε με «διακοσμητικά» θέματα, σε αντίθεση με τον ίδιο που επέβλεψε το νομοσχέδιο ορόσημο του Ομπάμα για την κοινωνική φροντίδα (Affordable Care Act).

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η διαδικασία στην Αϊόβα, την πρώτη αμερικανική πολιτεία που ψήφισε για το χρίσμα των Δημοκρατικών, μετατράπηκε σε φιάσκο για το κόμμα καθώς επισκιάστηκε από τη μεγάλη καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων. Η νέα εφαρμογή λογισμικού μέσω της οποίας θα καταγράφονταν τα αποτελέσματα αποδείχθηκε προβληματική.

Πάντως, οι οργανωτές των αυριανών προκριματικών στο Νιου Χάμσαϊρ κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην επαναληφθεί το σενάριο αυτό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης