Κορωνοϊός: Τρίτο κρούσμα στην Ιταλία

Κορωνοϊός: Τρίτο κρούσμα στην Ιταλία

Πρόκειται για Ιταλό που είχε ταξιδέψει στην Κίνα και επέστρεψε στη Ρώμη την περασμένη Δευτέρα

corona_italy
Ένας Ιταλός πολίτης διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Είχε φτάσει αεροπορικώς στην Ρώμη από την Κίνα την περασμένη Δευτέρα, μαζί με άλλους πενήντα πέντε Ιταλούς που ζούσαν μόνιμα στην πόλη Ουχάν.

Ο συγκεκριμένος ασθενής (έγινε γνωστό ότι είναι ηλικίας από τριάντα με σαράντα ετών) μέχρι χθες βρισκόταν σε καραντίνα στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Τσεκινιόλα, κοντά στην Αιώνια Πόλη. Μόλις οι γιατροί παρατήρησαν ύποπτα συμπτώματα τον μετέφεραν στο νοσοκομείο λοιμωδών νόσων της Ρώμης, Λάτζαρο Σπαλαντσάνι. Στην παρούσα φάση παρουσιάζει μόνον λίγο πυρετό, ο οποίος δεν προκαλεί ανησυχία.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα δυο Κινέζοι τουρίστες που επισκέπτονταν την Ρώμη διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Σπαλαντσάνι, όπου εξαιτίας αναπνευστικών επιπλοκών έχουν εισαχθεί στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, τέλος, μετέβη αργά χθες βράδυ στην έδρα της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας για να ενημερωθεί, μαζί με τον Ιταλό υπουργό Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, σχετικά με τα μέτρα που στοχεύουν στον μεγαλύτερο δυνατό περιορισμό της πιθανότητας μετάδοσης του κορωνοϊού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης