Μιτ Ρόμνεϊ: Το «μαύρο πρόβατο» των Ρεπουμπλικανών που ψήφισε «ένοχο» τον Τραμπ

Μιτ Ρόμνεϊ: Το «μαύρο πρόβατο» των Ρεπουμπλικανών που ψήφισε «ένοχο» τον Τραμπ

«Κρυφό περιουσιακό στοιχείο των Δημοκρατικών» χαρακτήρισε ο Τραμπ τον γερουσιαστή - Δριμύτατη κριτική από πολλούς ρεπουμπλικανούς

romney
Το φιάσκο της Αϊόβας στη διαδικασία της ψηφοφορίας για το «προεδρικό χρίσμα» και η ήττα στη Γερουσία για την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ από τον προεδρικό θώκο του οβάλ γραφείου στον Λευκό Οίκο, αποτέλεσμα ισχυρά πλήγματα για τους Δημοκρατικούς ενόψει και των εκλογών που θα διεξαχθούν σε περίπου εννέα μήνες.

Τριγμοί, ωστόσο, δημιουργήθηκαν και στο κόμμα των Ρεπουμπλικανών, παρά τη μεγάλη νίκη στη Γερουσία και την άνευ κολλήματος διαδικασία ψήφισης του Τραμπ στην Αϊόβα. Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μιτ Ρόμνεϊ έγινε μέσα σε μία... νύχτα το «μαύρο πρόβατο» του συντηρητικού κόμματος, καθώς ήταν ο μοναδικός της παράταξής του, που ψήφισε «ένοχο» τον Ντόναλντ Τραμπ για την προσπάθεια επιρροής των εκλογών, συλλέγοντας στοιχεία για τον Τζο Μπάιντεν μέσω ξένης ηγεσίας αι συγκεκριμένα της ουκρανικής ηγεσίας.

Ο Ρόμνεϊ, που έγινε ο πρώτος γερουσιαστής στην πολιτική ιστορία των ΗΠΑ, που ψήφισε εναντίον του επικεφαλής του κόμματός του, έκρινε ένοχο τον Τραμπ για το άρθρο της υπέρβασης εξουσίας και αθώο τον Αμερικανό πρόεδρο για το άρθρο περί παραπλάνησης του κοινοβουλίου.

Μετά την αθώωσή του, ο Τραμπ ανέφερε τον Ρόμνεϊ ως « το κρυφό περιουσιακό στοιχείο των Δημοκρατικών», ενώ αρκετοί ήταν οι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές που τον κατέκριναν, ανάμεσά τους και η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Ρόνα ΜακΝτάνιελ, ανιψιά του Μιτ Ρόμνεϊ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης