«Λάδι στη φωτιά» από την Πελόζι: Ο Τραμπ παραμένει «απειλή για την αμερικάνικη δημοκρατία»

«Λάδι στη φωτιά» από την Πελόζι: Ο Τραμπ παραμένει «απειλή για την αμερικάνικη δημοκρατία»

Δήλωση της προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων λίγη ώρα μετά την απαλλαγή του Ρεπουμπλικανού προέδρου από το σώμα της Γερουσίας

pelosi_trump
Η αναμενόμενη -για πολλούς- αθώωση του Ντόναλντ Τραμπ από τη Γερουσία δεν φαίνεται να πτόησε τη Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων στις ΗΠΑ.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης που έλαβε το σώμα της Γερουσίας και την απαλλαγή του Ρεπουμπλικανού προέδρου, η Νάνσι Πελόζι εξαπέλυσε νέα βέλη εναντίον του ενοίκου του Λευκού Οίκου, δηλώνοντας πως «ο Τραμπ παραμένει απειλή για την αμερικανική δημοκρατία».

Η δήλωση της Πελόζι ήρθε μία ημέρα μετά την ανταλλαγή... φιλοφρονήσεων σε συμβολικό επίπεδο μεταξύ Τραμπ και Πελόζι, στο περιθώριο της ομιλίας State of the Unit του Αμερικανού προέδρου.

Ο Τραμπ, κατά την είσοδό του, δεν έδωσε το χέρι του στη Νάνσι Πελόζι και η τελευταία, μόλις ολοκλήρωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της ομιλία του, έσκισε επιδεικτικά τις σελίδες με το κείμενο που της είχε δοθεί νωρίτερα.

Κλείσιμο
Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση της Νάνσι Πελόζι: 

«Σήμερα, ο πρόεδρος και οι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές έχουν νομιμοποιήσει την ανομία και απέρριψαν το σύστημα ελέγχων και ισορροπιών του Συντάγματός μας. Οι ιδρυτές μας έθεσαν διασφαλίσεις στο Σύνταγμα για να προστατεύσουν από έναν παρωχημένο πρόεδρο. Δεν φαντάστηκαν ποτέ ότι θα είχαν ταυτόχρονα έναν άρρωστο ηγέτη στη Γερουσία, ο οποίος θα έχανε δειλά το καθήκον του να υποστηρίξει το Σύνταγμα.

Ο πρόεδρος Τράμπ εξελέγη με την υποστήριξη της πλειοψηφίας του αμερικανικού λαού. Και τώρα είναι ο πρώτος πρόεδρος της ιστορίας που αντιμετωπίζει μια διμερή ψηφοφορία για να τον παραπέμψει στη Γερουσία. Το 75% των Αμερικανών και πολλά μέλη της Γερουσίας του GOP πιστεύουν ότι η συμπεριφορά του προέδρου είναι λάθος. Αλλά η Γερουσία επέλεξε αντ 'αυτού να αγνοήσει τα γεγονότα, τη βούληση του αμερικανικού λαού και το καθήκον της στο Σύνταγμα.

Ο Πρόεδρος θα καυχηθεί ότι έχει αθωωθεί. Δεν μπορεί να υπάρξει απαλλαγή χωρίς δίκη και δεν υπάρχει δίκη χωρίς μάρτυρες, έγγραφα και αποδεικτικά στοιχεία. Καταργώντας τα αποδεικτικά στοιχεία και απορρίπτοντας τα πιο βασικά στοιχεία μιας δίκαιης δικαστικής διαδικασίας, η Ρεπουμπλικανική Γερουσία έκανε τους εαυτούς της πρόθυμους συνένοχους για την κάλυψη του προέδρου.

Ακόμα και χωρίς πρόσθετους μάρτυρες και έγγραφα στη δίκη της Γερουσίας, οι Διευθυντές Σώματός μας κατέθεσαν μια συντριπτική, συναρπαστική και ενοχοποιητική υπόθεση σχετικά με το σχέδιο του προέδρου Τραμπ να επηρεάσει τις εκλογές του 2020. Και η ενοχή του αποδείχθηκε. Η νομική ομάδα του προέδρου δεν μπόρεσε και δεν αντέκρουσε τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης. Αντ 'αυτού, υποστήριξαν ότι ο αμερικανικός λαός δεν έχει κανένα δικαίωμα να σταματήσει τον πρόεδρο να χρησιμοποιήσει την εξουσία του γραφείου του για να εξαπατήσει ενόψει τους εκλογείς μας. Υποστήριξαν ότι εάν ο πρόεδρος πιστεύει ότι η επανεκλογή του είναι καλή για τη χώρα, μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα τα απαραίτητα μέσα για να κερδίσει, χωρίς λογοδοσία ή συνέπειες.

Τον Δεκέμβριο, το Σώμα υπερασπίστηκε τη δημοκρατία με την ενεργοποίηση δύο άρθρων μομφής για να θεωρήσει τον πρόεδρο υπεύθυνο για την κατάχρηση της εξουσίας του γραφείου του για προσωπικό του, πολιτικό κέρδος εις βάρος της εθνικής μας ασφάλειας και της ακεραιότητας των εκλογών μας. Ο πρόεδρος έχει εμπλακεί σε όλα.

Δυστυχώς, λόγω της προδοσίας του Ρεπουμπλικανικού Συνασπισμού στο Σύνταγμα, ο πρόεδρος παραμένει μια συνεχής απειλή για την αμερικανική δημοκρατία, με την επιμονή του ότι είναι πάνω από το νόμο και ότι μπορεί να επηρεάσει τις εκλογές αν το θέλει. Το Σώμα θα συνεχίσει να προστατεύει και να υπερασπίζεται τους ελέγχους και τις ισορροπίες στο Σύνταγμα που προστατεύουν τη Δημοκρατία μας, τόσο στα δικαστήρια όσο και στο δικαστήριο της κοινής γνώμης. Οι δημοκράτες θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τη δημοκρατία μας για τον λαό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης