Κορωνοϊός: Σηκωτούς μεταφέρουν οι γιατροί ασθενείς που δεν θέλουν να μπουν σε καραντίνα

Κορωνοϊός: Σηκωτούς μεταφέρουν οι γιατροί ασθενείς που δεν θέλουν να μπουν σε καραντίνα

«Θέλουμε να πεθάνουμε στο σπίτι μας παρά σε μπούμε σε καραντίνα», αναφέρει κάτοικος της Ουχάν - Δύο κρουαζιερόπλοια σε καραντίνα

wuhan
Σηκωτούς μεταφέρουν οι γιατροί τους Κινέζους που ζουν σε περιοχές που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοιό και αρνούνται να μπουν σε καραντίνα.

Βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου δείχνει πολίτες στην πόλη Κανσάν της Σαγκάης να μεταφέρονται στα χέρια από νοσηλευτές καθώς αρνήθηκαν να υπακούσουν τις εντολές των αρχών να μπουν σε καραντίνα λόγω του κορωνοϊού.

Το βίντεο δείχνει πολλούς από αυτούς να προβάλουν αντίσταση κουνώντας χέρια πόδια για να μπορέσουν να ξεφύγουν από τους νοσηλευτές. Τελικά δια της βίας μπαίνουν στα ασθενοφόρα για να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Ο ασιατικός ιστότοπος «Radio Free Asia» (RFA) έχει ανεβάσει στο Twitter το επίμαχο βίντεο που περιγράφει ένα περιστατικό στην πόλη Kουνσάν, μια πόλη στη νοτιοανατολική επαρχία Τζιανγκσού.

Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν οι μαρτυρίες πολλών κατοίκων στην πόλη Ουχάν που αρνούνται να μπουν σε καραντίνα ζητώντας να πεθάνουν στο σπίτι τους .

Chinese party officials barricade an apartment of coronavirus infected residents


Κλείσιμο
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το BBC, η Γουντζούν Γουάνγκ, μία 33χρονη νοικοκυρά κάτοικος της Ουχάν εκφράζει την απελπισία της. Η οικογένειά της βρίσκεται κλειδαμπαρωμένη στο σπίτι της από τις 23 Ιανουαρίου.

«Από τότε που ξέσπασε η επιδημία, ο θείος μου πέθανε, ο πατέρας μου είναι άρρωστος και η μαμά και η θεία μου έχουν αρχίσει να εμφανίζουν κάποια συμπτώματα. Δεν υπάρχει κρεβάτι στο νοσοκομείο για τον πατέρα μου», δηλώνει και προσθέτει: «Θέλουμε να πεθάνουμε στο σπίτι μας παρά σε μπούμε σε καραντίνα».

Συνολικά, ο κορωνοϊός έχει μολύνει πάνω από 20.000 παγκοσμίως, προκαλώντας πάνω από 492 θανάτους.

Δύο κρουαζιερόπλοια σε καραντίνα

Στο μεταξύ, ένα κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι στην Ταϊβάν λόγω κρούσματος του κορωνοϊού. Στο κρουαζιερόπλοιο απαγορεύθηκε η είσοδος στο λιμάνι Καοσιούνγκ, στο νότιο τμήμα της Ταϊβάν.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, οι αρχές θα υποβάλλουν σε ιατρικές εξετάσεις τουλάχιστον 1.800 επιβαίνοντες, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο. Το πλοίο «World Dream», το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία «Dream Cruises» είχε επισκεφθεί τη Δευτέρα το λιμάνι Κιλούνγκ, στο βόρειο τμήμα της Ταϊβάν.

Επετράπη σε κάποιους από τους επιβάτες να αποβιβαστούν, ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές της νήσου. Πρόσθεσαν ότι δεν ήταν ενήμερες πως στο κρουαζιερόπλοιο επέβαιναν άνθρωποι που έχει επιβεβαιωθεί ότι έχουν μολυνθεί από τον 2019-nCoV, σύμφωνα με ΜΜΕ της Ταϊβάν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «South China Morning Post» τρεις επιβάτες του πλοίου, που αναχώρησαν από την Κίνα για κρουαζιέρα στο Βιετνάμ τον Ιανουάριο, έχουν επιβεβαιωθεί ότι μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό, ενώ υπάρχουν άλλα δύο πιθανά κρούσματα μεταξύ αυτών που έκαναν κρουαζιέρα το τελευταίο διάστημα.

Στο μεταξύ, πάνω από δέκα άνθρωποι πάνω στο κρουαζιερόπλοιο «Diamond Princess», το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο στο λιμάνι Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό, μεταδίδει το ιαπωνικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ασάχι, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας.

H Ρωσία θα δημιουργήσει μία ζώνη καραντίνας για να απομονώσει τα κρούσματα του ιού, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ.O εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανακοίνωσε πως, μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων- πρόκειται για δύο Κινέζους- η κυβέρνηση θα απομονώνει όλα τα ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα σε περιοχή της Σιβηρίας.

Από την πλευρά του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται να στείλει αύριο κι άλλα αεροπλάνα για να παραλάβουν Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στην περιοχή της πόλης Ουχάν, επίκεντρο της μόλυνσης του ιού.
corona_ploio_2

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι θα ναυλώσει πολιτικό αεροσκάφος για να παραλάβει Βρετανούς υπηκόους και συγγενείς τους από την περιοχή Ουχάν, όπως μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο «Sky News».

Η Γαλλία εκτιμά ότι θα υπάρξει επιδημία κορωνοιού στη χώρα έως το τέλος Μαρτίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης