Κορωνοϊός: Σε καραντίνα σε λιμάνι του Χονγκ Κονγκ άλλο ένα κρουαζιερόπλοιο με 1.800 επιβάτες

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα σε λιμάνι του Χονγκ Κονγκ άλλο ένα κρουαζιερόπλοιο με 1.800 επιβάτες

Μέλη του πληρώματος εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα από προηγούμενο ταξίδι και έχουν απομονωθεί σε θεραπευτικό κέντρο

corona_ploio
Άλλο ένα κρουαζιερόπλοιο με 1.800 επιβάτες τέθηκε τις τελευταίες ώρες σε καραντίνα σε λιμάνι του Χονγκ Κονγκ μετά την αποκάλυψη πως πρώην επιβάτες του επιβεβαιώθηκε πως έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Το πλοίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι Κάι Τακ του Χονγκ Κονγκ. Σε προηγούμενο ταξίδι του, το πλοίο ξεκίνησεαπό τη Νάνσα της Κίνας με κατεύθυνση το Βιετνάμ, μεταφέροντας περισσότερους από 4.000 επιβάτες. Όλοι τους, αποβιβάστηκαν σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ στις 24 Ιανουαρίου, ενώ τρεις εξ αυτών διαπιστώθηκε πως είχαν προσβληθεί από τον ιό λίγο αργότερα.



Το πλήρωμα του πλοίου παρέμεινε σε αυτό για το επόμενο ταξίδι, το οποίο ξεκίνησε από την Ταϊβάν, στις 4 Φεβρουαρίου. Περίπου 30 μέλη του πληρώματος παραπονέθηκαν για αδιαθεσία, ωστόσο όλοι τους είναι, πλέον, καλά. Τρεις εξ αυτών είχαν αναφέρει πυρετό και βρέθηκαν θετικοί στα τεστ της γρίπης, ενώ εστάλησαν σε θεραπευτικό κέντρο του Χονγκ Κονγκ για περαιτέρω εξετάσεις και απομόνωση.

Τις τελευταίες ώρες, όλοι οι επιβάτες παραμένουν στο πλοίο και ελέγχονται, χωρίς να μπορούν να αποβιβαστούν από αυτό χωρίς τη σχετική άδεια του υπουργείου Υγείας του Χονγκ Κονγκ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης