Λήξη συναγερμού στη Μαδρίτη για το ύποπτο drone πάνω από το αεροδρόμιο Μπαράχας

Λήξη συναγερμού στη Μαδρίτη για το ύποπτο drone πάνω από το αεροδρόμιο Μπαράχας

Διακοπή για περισσότερη από μιάμιση ώρα στις αφίξεις και αναχωρήσεις - Λίγο μετά τις 3 ξεκίνησε να αποκαθίσταται η κυκλοφορία

EP2a1pqWAAAptbQ
Στην αναστολή όλων των αφίξεων και αναχωρήσεων από το αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης, προχώρησε για περισσότερη από μιάμιση ώρα η διεύθυνση του αεροδρομίου το μεσημέρι της Δευτέρας.

Αιτία για την εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με την αναφορά του αναλυτή της πολιτικής αεροπορίας Alex Macheras, ήταν ο εντοπισμός ύποπτου drone που κινούνταν στον εναέριο χώρο, γύρω από το αεροδρόμιο.



Κλείσιμο
Τον εντοπισμό του drone επιβεβαίωσε και το υπουργείο Μεταφορών της Ισπανίας, ενώ η εταιρεία διαχείρισης αερομεταφορών της χώρας ENAIRE, κάνει λόγο για «καθυστερήσεις» και όχι για αναστολή πτήσεων. Επιπλέον, διευκρίνισε πως δυο πιλότοι ήταν εκείνοι που αντιλήφθηκαν αρχικά το drone, με συνέπεια να ενεργοποιηθεί το αντίστοιχο πρωτόκολλο έκτακτης ανάγκης. «Τα drones δεν είναι παιχνίδια» πρόσθεσε η ENAIRE.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, η λειτουργία του αεροδρομίου ξεκίνησε να αποκαθίσταται, ενώ συνολικά 26 πτήσεις ανακατευθύνθηκαν προς άλλα αεροδρόμια, στη διάρκεια του απαγορευτικού. 



Σημειώνεται πως τον περασμένο Ιούλιο, η Πολιτική Προστασία της Ισπανίας εντόπισε drone σε χώρο που απαγορευόταν να πετάει, με τον ιδιοκτήτη του να τιμωρείται με πρόστιμο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης