Κοροναϊός: Στους 170 οι νεκροί, πάνω από 7.700 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα

Κοροναϊός: Στους 170 οι νεκροί, πάνω από 7.700 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα

Αναγνωρίστηκαν άλλες 1032 υποθέσεις του νέου ιού - Συνεδριάζει την Πέμπτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και αν αποτελεί παγκόσμια απειλή

corona_china
Με εντυπωσιακό ρυθμό μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από τον νέο κοροναϊό στην Κίνα, καθώς μετά τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εξωτερικών του Πεκίνου, ο αριθμός των θανάτων ανήλθε στους 170, ενώ επιβεβαιώθηκαν επιπλέον 1.032 κρούσματα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των ατόμων που έχουν προσβληθεί σε περισσότερους από 7.700.

Η επαρχία Χουμπέι, η οποία αποτελεί την πηγή προέλευσης του νέου κοροναϊού, εξακολουθεί να βρίσκεται σε καραντίνα, ενώ τα πάντα έχουν παγώσει στις πόλεις, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε «φαντάσματα».

Οι εξετάσεις των υγειονομικών αρχών συνεχίζονται σε χιλιάδες ύποπτα περιστατικά, ενώ οι ειδικοί εκτιμούν ότι η επιδημία θα φτάσει στην κορύφωσή της την επόμενη εβδομάδα.

Ο ιός έχει εξαπλωθεί τόσο σε άλλες περιοχές της Κίνας όσο και σε 15 άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται η Γερμανία και η Γαλλία, στις οποίες έχουν επιβεβαιωθεί ασθενείς από τον νέο κοροναϊό.

Συνεδριάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, με την εξάπλωση της επιδημίας στην Ευρώπη και τη θεαματική αύξηση των νεκρών στην Κίνα, συνεδριάζει την Πέμπτη εκτάκτως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προκειμένου να επανεκτιμήσει την κατάσταση και να κρίνει αν ο ιός αποτελεί παγκόσμια απειλή, προτείνοντας τα ανάλογα μέτρα.

Ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Tedros Adhanom Ghebreyesus δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι «η πρόοδος του ιού τις τελευταίες ημέρες και η εξάπλωσή του σε μερικές χώρες, ιδιαίτερα η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο, μας ανησύχησε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης