Κοροναϊός: Κάτοικοι της «καταραμένης» Ουχάν προσπαθούν να δραπετεύσουν

Κοροναϊός: Κάτοικοι της «καταραμένης» Ουχάν προσπαθούν να δραπετεύσουν

Με πλωτά μέσα - Η πόλη βρίσκεται σε καραντίνα - Από εκεί ξεκίνησε ο κοροναϊός - Ξεπερνούν τους 130 οι νεκροί

ouxan
Ουχάν, η «καταραμένη» πόλη όπου όλα μοιάζουν να έχουν παγώσει και η ανθρώπινη σκέψη να έχει παραδοθεί στον τρόμο.  Στην περιοχή της Κίνας από όπου ξεκίνησε ο κοροναϊός, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 130 ανθρώπους και στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε όλο κόσμο, μία είναι η βασική επιθυμία: η φυγή. 

Η απελπισία κυριαρχεί τον ανθρώπινο νου σε μια πόλη που βρίσκεται, μαζί με δεκάδες άλλες της Κίνας, σε καραντίνα. Οι κάτοικοι τρέχουν πανικόβλητοι στα νοσοκομεία, όπου οι ουρές είναι τρομακτικά μεγάλες, για να εξακριβώσουν τι συμβαίνει. 

Υπάρχουν και πολλοί όμως που δεν συμβιβάζονται με το καθεστώς αποκλεισμού και επιχειρούν με πλωτά μέσα να διαφύγουν σε άλλες πόλεις. Προσπαθούν να μην ενταχθούν στον πληθυσμό των ασθενών, άλλοι ωστόσο νοσούν ήδη και δεν το γνωρίζουν. 


Οι μετακινήσεις μεγεθύνουν τις πιθανότητες εξάπλωσης της επιδημίας. Ήδη η εμφάνιση κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο έχει θέσει σε επαγρύπνηση τον Παγκόμιο Οργανισμό Υγείας που θα συνεδριάσει για τρίτη φορά εντός μιας μόνο εβδομάδας. 

Τα μέτρα τους λαμβάνουν πολλές χώρες δρακόντεια, μέσω ελέγχων στα αεροδρόμια, ενώ την ίδια στιγμή η τεχνολογική εταιρεία Google ανακοίνωσε ότι κλείνει προσωρινά τα γραφεία της στην Κίνα.

Οι προβλέψεις της ιατρικής κοινότητας εμπνέουν ανησυχία καθώς επιστήμονες έχουν μιλήσει για κορύφωση του κοροναϊού τις επόμενες ημέρες. Το ακόμη πιο τρομακτικό της υπόθεσης είναι ότι μεταδίδεται από απόσταση μόλις δύο μέτρων ο κοροναϊός...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης