Κοροναϊος - Συναγερμός στη Γερμανία: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις από και προς την Κίνα

Κοροναϊος - Συναγερμός στη Γερμανία: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις από και προς την Κίνα

Τέσσερα είναι μέχρι στιγμής τα εξακριβωμένα περιστατικά ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό στη Γερμανία - Σχεδιάζεται η επιστροφή των 90 Γερμανών που βρίσκονται στην περιοχή της Ουχάν - Ύποπτο κρούσμα σε πτήση της Lufthansa

koronaios
Έκδηλη η ανησυχία στη Γερμανία μετά τα κρούσματα που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες. Η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις της από και προς τα αεροδρόμια της Κίνας, λόγω του κινεζικού κοροναϊού, σύμφωνα με την εφημερίδα BILD.

Προηγουμένως είχε εντοπιστεί ύποπτο περιστατικό σε πτήση της εταιρίας που εκτελούσε την πτήση Φρανκφούρτη - Ναντζίνγκ.

Την επιστροφή των 90 Γερμανών που βρίσκονται στην περιοχή της Ουχάν, όπου εντοπίζεται το επίκεντρο του νέου κινεζικού κοροναϊού, σχεδιάζει για το ερχόμενο Σάββατο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η επιχείρηση αποφασίστηκε ήδη την περασμένη Δευτέρα, κατά την συνεδρίαση της ομάδας διαχείρισης κρίσης του υπουργείου Εξωτερικών και επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί σήμερα, με την υποστήριξη των ενόπλων δυνάμεων. Μεταξύ των εμποδίων που έχουν συναντήσει οι Γερμανοί αναφέρεται και η στάση της κινεζικής κυβέρνησης, η οποία διαφωνεί με το ενδεχόμενο εκκένωσης της Ουχάν από ξένους πολίτες, καθώς θεωρεί ότι έτσι οι Κινέζοι της περιοχής θα αισθανθούν εγκαταλελειμμένοι.

Οι κινεζικές αρχές αρνήθηκαν ακόμη την προσγείωση αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας της Γερμανίας στην Ουχάν, υπό τον φόβο ότι οι εικόνες θα προκαλέσουν πανικό, δημιουργώντας την εντύπωση ότι ο ιός είναι πιο επικίνδυνος από ό,τι πιστεύεται. Για αυτόν τον σκοπό η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με την αεροπορική εταιρία Lufthansa, προκειμένου να ναυλωθεί εμπορικό αεροσκάφος, σε περίπτωση κατά την οποία τελικά δεν δοθεί η άδεια στην Πολεμική Αεροπορία.

Σύμφωνα με κύκλους της γερμανικής κυβέρνησης, οι ΗΠΑ επρόκειτο να κάνουν το ίδιο.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα στην Γερμανία εξελίσσεται ακόμη η συζήτηση σχετικά με το πώς θα διαχειριστεί η κυβέρνηση τους Γερμανούς οι οποίοι θα εγκαταλείψουν την Ουχάν. Κάποια κρατίδια ζητούν να τεθούν προληπτικά σε καραντίνα σε νοσοκομεία, κάτι που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση φέρεται να θεωρεί υπερβολικό, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει αναφερθεί κάποιος ασθενής μεταξύ τους.

Ως συμβιβαστική λύση προτάθηκε η παραμονή των συγκεκριμένων ατόμων στο σπίτι και η συχνή επικοινωνία τους με τις κατά τόπους υγειονομικές αρχές. Ούτως ή άλλως, οι 90 Γερμανοί θα υποβληθούν σε «γρήγορο τεστ» για τον κοροναϊό πριν από την επιβίβασή τους στο αεροσκάφος.

Ύποπτο κρούσμα σε πτήση της Lufthansa

Για ύποπτο κρούσμα του κοροναϊου σε πτήση της Lufthansa κάνουν λόγο οι γερμανικές αρχές.

Η εταιρεία στη Φρανκφούρτη επιβεβαίωσε ότι, στην πτήση LH780 εντοπίστηκε ύποπτο κρούσμα με συμπτώματα του ιού. Πρόκειται για άνδρα από την Κίνα. Οι επιβάτες, που κάθονταν τρεις σειρές μπροστά και πίσω από τον Κινέζο, εξετάστηκαν από τις κινεζικές αρχές .

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Focus, τo «Airbus A 340» απογειώθηκε από τη Φρανκφούρτη χθες το βράδυ και προσγειώθηκε στην κινεζική πόλη Ναντζίνγκ σήμερα το πρωί. Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν μία ομάδα 39 Κινέζων τουριστών. Ένας από αυτούς κρίθηκε ύποπτο κρούσμα από τις υγειονομικές αρχές της Κίνας. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο Κινέζος είχε ταξιδέψει στην πόλη Ουχάν που έχει πληγεί ιδιαίτερα από τον ιό.
Ο άνδρας είχε βήχα αλλά ήταν απύρετος.

Κοροναϊός στη Γερμανία: Οι τέσσερις ασθενείς δούλευαν στο ίδιο εργοστάσιο

Τέσσερα είναι μέχρι στιγμής τα εξακριβωμένα περιστατικά ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον νέο κινεζικό κοροναϊό στη Γερμανία. Όλοι οι ασθενείς εργάζονται στο ίδιο τμήμα της εταιρίας εξαρτημάτων αυτοκινητοβιομηχανίας Webasto, η οποία έχει έδρα το Λάντσμπεργκ της Βαυαρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του βαυαρικού υπουργείου Υγείας, ο 33χρονος άνδρας που διαγνώσθηκε ήδη προχθές (Δευτέρα) το βράδυ θεωρείται ότι επιμολύνθηκε από τον ιό από Κινέζα συνεργάτιδα, η οποία είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στην Γερμανία κατά το διάστημα 18η-23η Ιανουαρίου. Η ίδια παρουσίασε συμπτώματα της νόσου κατά την επιστροφή της στην Κίνα, αλλά διαγνώστηκε μόλις τρεις μέρες μετά, όπως και οι γονείς της.

Οι γερμανικές υγειονομικές αρχές εξέτασαν περίπου 40 άτομα του στενού επαγγελματικού και οικογενειακού περιβάλλοντος του εργαζόμενου και σε αυτόν τον κύκλο ανήκουν οι υπόλοιποι τρεις άλλοι ασθενείς.

Η εταιρία Webasto αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας της τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Κυριακή, ενώ ακύρωσε όλα τα ταξίδια εργαζομένων της από και προς την Κίνα, όπου διατηρεί 13 εργοστάσια, ένα εκ των οποίων στην περιοχή της πόλης Ουχάν, που είναι το επίκεντρο του κοροναϊού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης