Χαμάς: Η Ιερουσαλήμ θα είναι πάντα γη για τους Παλαιστίνιους - Ανοησίες λέει ο Τραμπ

Χαμάς: Η Ιερουσαλήμ θα είναι πάντα γη για τους Παλαιστίνιους - Ανοησίες λέει ο Τραμπ

To σχέδιο του Αμερικανού προέδρου προβλέπει η Ιερουσαλήμ  να είναι «αδιαίρετη» πρωτεύουσα του Ισραήλ, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για ένα παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ - Νετανιάχου: Ιστορική η απόφαση Τραμπ 

jerusalem_clashes
Θύελλα οργής στον παλαιστινιακό λαό έχει πυροδοτήσει η απόφαση της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την ισραηλινή κυριαρχία σε κατεχόμενα εδάφη. Η απάντηση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς δεν άργησε να έρθει.

«Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ για το σχέδιό του για το Μεσανατολικό είναι "επιθετικές" και οι προτάσεις του για την Ιερουσαλήμ είναι "ανοησίες"», δήλωσε αξιωματούχος της  οργάνωσης υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας.

«Η ανακοίνωση του Τραμπ είναι επιθετική και θα προκαλέσει πολλή οργή», δήλωσε στο Reuters ο Σάμι Αμπού Ζούχρι.

«Η ανακοίνωση του Τραμπ για την Ιερουσαλήμ είναι ανοησία και η Ιερουσαλήμ θα είναι πάντα μια γη για τους Παλαιστίνιους... Οι Παλαιστίνιοι θα αντιταχθούν σε αυτή τη συμφωνία και η Ιερουσαλήμ θα παραμείνει παλαιστινιακή γη», πρόσθεσε ο Αμπού Ζούχρι.

"Σήμερα λέμε ότι απορρίπτουμε αυτό το σχέδιο. Δεν θα δεχτούμε υποκατάστατο για την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους της Παλαιστίνης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χαλίλ αλ-Χάγια, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του παλαιστινιακού κινήματος, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Τραμπ.

To σχέδιο του Αμερικανού προέδρου προβλέπει να είναι η Ιερουσαλήμ «αδιαίρετη» πρωτεύουσα του Ισραήλ, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για ένα παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο Τραμπ προτείνει Παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα στην ανατολική Ιερουσαλήμ

Κλείσιμο
Τη δημιουργία ενός Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα στην ανατολική Ιερουσαλήμ, πρότεινε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το «μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος» θα δει το φως της ημέρας μόνο κάτω από αρκετές «συνθήκες», συμπεριλαμβανομένης της «σαφούς απόρριψης της τρομοκρατίας». Θα μπορούσε να έχει «μια παλαιστινιακή πρωτεύουσα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ», σημείωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι επίσης έτοιμες να «αναγνωρίσουν την ισραηλινή κυριαρχία σε κατεχόμενα εδάφη», την έκταση των οποίων δεν διευκρίνισε.

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, λέγοντας ότι το αμερικανικό σχέδιο είναι «μια ιστορική ευκαιρία» για τους Παλαιστινίους να εξασφαλίσουν ένα ανεξάρτητο κράτος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης