Κοροναϊός: «Αποφύγετε τα ταξίδια στην Κίνα» συμβουλεύει το Facebook τους εργαζόμενούς του

Κοροναϊός: «Αποφύγετε τα ταξίδια στην Κίνα» συμβουλεύει το Facebook τους εργαζόμενούς του

Παράλληλα προτρέπει εκείνους που βρίσκονται στην ασιατική χώρα να εργαστούν από το σπίτι

saupload_facebook
Να αποφύγουν τα ταξίδια στην Κίνα συμβουλεύει τους υπαλλήλους του το Facebook. Είναι η πρώτη φορά που μία μεγάλη αμερικανική εταιρεία συστήνει στο προσωπικό της να αποφεύγει τα ταξίδια στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου καθώς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τον κοροναϊό που έχει προκαλέσει πανικό στην ασιατική ήπειρο.

Όπως αναφέρει το BBC, o τεχνολογικός γίγαντας δήλωσε ότι η ενέργειά του αυτή αποσκοπεί στο να προστατέψει τους υπαλλήλους του από τον νέο ιό που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο πάνω από 100 ανθρώπων στην κινεζική επικράτεια.

Την ίδια ώρα, το Facebooκ επιστρατεύει τη λύση της τηλεργασίας για τους εργαζόμενούς του που βρίσκονται ήδη στην Κίνα. Για το βρετανικό δίκτυο BBC, οι υπάλληλοί του που είναι στην Κίνα έλαβαν την ακόλουθη οδηγία: «Εργαστείτε στον υπολογιστή του σπιτιού σας».

Την ίδια ακριβώς συμβουλή έδωσαν και οι κινεζικές επιχειρήσεις στους εργαζόμενούς τους. Τους συνέστησαν την εξ αποστάσεως εργασία καθώς οι διακοπές για την Κινεζική Πρωτοχρονιά έχουν παραταθεί έως και τις 2 Φεβρουαρίου.

«Έχουμε λάβει μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων μας», δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook, όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC. Η ταξιδιωτική οδηγία του Facebook έχει τεθεί από χθες σε ισχύ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης