Κοροναϊός: Στους 106 οι νεκροί στην Κίνα - Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Γερμανία

Κοροναϊός: Στους 106 οι νεκροί στην Κίνα - Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Γερμανία

«Ένας άνδρας από την περιοχή Στάρνμπεργκ προσβλήθηκε από τον νέο κοροναϊό» και «έχει τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση και σε απομόνωση», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας

germany_koro
Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κινεζικό κοροναϊό επιβεβαιώθηκε στη Γερμανία: πρόκειται για έναν άνδρα στη Βαυαρία (νότια), ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας το βαυαρικό κρατιδιακό υπουργείο Υγείας.

«Ένας άνδρας από την περιοχή Στάρνμπεργκ προσβλήθηκε από τον νέο κοροναϊό» και «έχει τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση και σε απομόνωση», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ο ασθενής βρίσκεται «σε καλή κατάσταση από ιατρική άποψη», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Οι οικείοι του ενημερώθηκαν για τα συμπτώματα και τις προφυλάξεις υγιεινής που πρέπει να λαμβάνονται.

Η επιδημία ιογενούς πνευμονίας έχει στοιχίσει τη ζωή σε 106 ανθρώπους στην Κίνα, ενώ χιλιάδες είναι πλέον τα επίβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα της Ασίας, καθώς αναγνωρίστηκαν άλλα 1.300 τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό.

Το βαυαρικό υπουργείο Υγείας δεν έδωσε καμία περαιτέρω πληροφορία για τον άνδρα και τις περιστάσεις υπό τις οποίες μολύνθηκε. Συνέντευξη Τύπου προγραμματίζεται πάντως να παραχωρηθεί στο Μόναχο το πρωί.

Η Γερμανία έγινε έτσι η δεύτερη χώρα που πλήττεται από τον νέο κοροναϊό μετά τη Γαλλία με 3 κρούσματα, τα οποία επιβεβαιώθηκαν την 24η Ιανουαρίου.

Κλείσιμο
Οι τρεις ασθενείς, ένας στο Μπορντό (νοτιοδυτικά) και δύο στο Παρίσι, είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Κίνα.

Η Γερμανία προέτρεψε χθες Δευτέρα τους υπηκόους της να αποφεύγουν τα «μη απολύτως απαραίτητα» ταξίδια στην Κίνα, εν μέσω της κλιμάκωσης των φόβων για ταχεία εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

Το Βερολίνο καταρτίσει επίσης σχεδιασμούς για την «πιθανή κατεπείγουσα απομάκρυνση» περίπου 90 πολιτών της Γερμανίας, εάν το επιθυμούν, από την κινεζική πόλη Ουχάν, εστία της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης